Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Betlehemek_tettek_teljesebbe_az_unnepet1

Betlehemek tették teljesebbé az ünnepet

Advent idején sok helyen a Hegyvidéken betlehemek látványa örvendeztette meg az itt élőket. A készítők munkáját köszönte meg az önkormányzat a MOM Kulturális Központban rendezett ünnepséggel, amin a résztvevők újból feleleveníthették a közös alkotótevékenység legszebb pillanatait: a Hegyvidék Televízió kisfilmje bemutatta, hogyan jutottak el a csapatok az ötletektől a tervek megvalósításáig.
Az összeállítás betekintést adott a felhívásra jelentkező tizenöt közösség munkájába, megismerhettük, hogy az óvodások, iskolások, szülők, nagycsaládosok, valamint a plébániák, kulturális intézmények és az önkormányzat csapatai milyen technikával és gondolati tartalommal hozták létre alkotásaikat. Pokorni Zoltán polgármester a filmben köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik az utcákon, tereken felállított betlehemeikkel az adventi időszakra emlékeztettek bennünket karácsony közeledtével.Betlehemek_tettek_teljesebbe_az_unnepet2„Tudjuk, hogy a karácsony nem csak az ajándékozás gesztusából áll; annál értékesebb és szebb az ünnep, minél jobban fel tudunk rá készülni lelkileg. A betlehemépítésben részt vevők mindnyájunknak segítséget adtak ahhoz, hogy az ünnep teljesebb legyen” – mondta a polgármester. Hozzátette: különösen értékes az az idő, amit az alkotók együtt töltöttek, hiszen ez az együttlét még inkább összehozta, szorosabbá tette a baráti, munkatársi kapcsolatokat.
A csapatoknak Fonti Krisztina adta át az önkormányzat ajándékcsomagjait. Az alpolgármester felidézte, hogy hét évvel ezelőtt hirdették meg először a betlehemépítő programot, amihez minden alkalommal szívesen csatlakoztak a helyi közösségek – a mostani felhívásukra ismét több olyan csoport jelentkezett, amelynek munkájával már a korábbiakban is találkozhattunk a Hegyvidéken. Fonti Krisztina hangsúlyozta: ezúttal sem zsűrizték, rangsorolták az alkotásokat, hiszen úgy gondolják, mindenkit egyformán köszönet illet azért, hogy időt és energiát nem kímélve elkészítette a betlehemeket.

sz.