Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Kiallitasok_Aradon

Kiállítások Aradon

A Hegyvidéki Önkormányzat két kiállítást is rendezett a közelmúltban testvérvárosában, Aradon. A Klio Galériában látható, a Hegyvidéki Helytörténeti Gyűjtemény által összeállított válogatások egyike a XII. kerület múltjából idézett fel fejezeteket. A hét tablón a látogatók megismerkedhettek a többi mellett a Libegő, az Erzsébet-kilátó és a hegyvidéki források történetével.
Az ezzel egy időben megnyílt kiállításon Veszely Ferenc festőművész képei képviselték a Hegyvidéket. A Tamási Áron utcában élő alkotó pop-art stílusban festett munkáit mutatta be.
A kettős tárlat megnyitóján Bognár Levente, Arad alpolgármestere köszöntötte a vendégeket. Fonti Krisztina, a Hegyvidék alpolgármestere beszédében kitért arra is, mennyire fontosak a testvérvárosi kapcsolatok, amiket legfőképpen a kulturális programok révén lehet erősíteni.
A kiállításmegnyitó másnapján, az aradi városházán történt egyeztetések során megállapodás született, hogy a két település jövőre még szorosabbra fűzi az egymás közti kulturális kapcsolatot.

B. A.