Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Nyilt_nap_a_kapitanysagon

Nyílt nap a kapitányságon

A Hegyvidéki Mesevár és a KIMBI Óvodából, valamint a Németvölgyi Általános Iskolából érkeztek vendégek a kerületi rendőrkapitányság nyílt napjára. Az óvodások és a diákok játékos közbiztonsági előadáson vettek részt, valamint megismerkedtek a mindennapokban alkalmazott rendőrségi felszerelésekkel.
Akinek kedve tartotta, rendőrsapkát és rendőrmellényt próbálhatott fel, tonfát és gumibotot vehetett kézbe, sőt még gázálarcot is felhúzhatott. A gyerekek elsajátíthatták a rendőrségi rádiók használatának technikáját, az ujj- és tenyérlenyomat készítésének fortélyait, és tapasztalatokat szerezhettek az alkoholszonda működéséről is: a készüléket teli tüdővel fújó óvodások kissé elszontyolodtak, amikor a számlálót nem sikerült kimozdítaniuk a nulláról, a rendőrök azonban megnyugtatták őket, hogy ez az ideális eredmény.
A program zárásaként a kicsik bejárták a kapitányság épületét, amit nagy izgalommal vártak, mivel mindenki kíváncsi volt arra, hogyan néz ki „a börtön”. Azt ugyan nem, előállító-helyiséget viszont megnézhettek belülről, s persze rendkívül érdekesnek találták. Azért nem bánták, hogy nemcsak bemehettek, de ki is jöhettek a zárkából.
Élményekből tehát nem volt hiány, az udvaron álló rendőrautóba ezúttal kivételesen akár bele is ülhettek a gyerekek. A nap emlékére pedig kis ajándékokat, a többi között fényvisszaverő karkötőket és kulcstartókat kaptak a rendőröktől.

z.