Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Fellázadt játékszerek

Elgondolkodtató motívumok, felnagyított részletek és őszinte véleményformálás – ezek jellemzik Galambos Tamás képeit. A művésznek Fellázadt játékszerek címmel nyílt kiállítása a Hegyvidék Galériában a magyar kultúra napján.

Gyalogosbarát hellyé válna a megújuló Böszörményi út

A főváros megbízásából a Budapesti Közlekedési Központ terveket készített a Böszörményi út közterületeinek átalakítására, ehhez kapcsolódóan pedig a Hegyvidéki Önkormányzat egyeztetéseket kezdeményezett az érintett társasházakkal, hogy a tulajdonukban lévő – és a későbbiekben is a birtokukban maradó – előkerteket is bevonhassák a fejlesztési programba. A cél az, hogy egységes arculattal, gyalogosbarát kialakítással, valamint a terület zöld jellegének erősítésével újulhasson meg a „Hegyvidék főutcája”.

Intézményfelújításra fordítják az Alkotás utcai telkek árából befolyó összeget

Hosszas előkészületek után több mint kétszázmillió forint haszna származhat a kerületnek egy korábban még hasznosíthatatlan, töredezett aszfaltburkolatú parkolóból, amennyiben sikerrel jár a képviselő-testület által kiírt nyílt licites ingatlanpályázat. Az Alkotás és a Csörsz utca sarkán található négy telket nettó 374 millió forint kikiáltási áron hirdette meg az önkormányzat.

Ülésezett az önkormányzati képviselő-testület

Nem ért egyet az önkormányzat az Európai Unió Tanácsa által elfogadott kötelező betelepítési kvótával – erről hozott határozatot a képviselő-testület a legutóbbi ülésén. Döntés született a helyi jelentőségű építészeti értékek védetté nyilvánításáról, valamint négy Alkotás utcai telek értékesítési pályázatának újbóli kiírásáról is.

Kortól függetlenül mindenkit várnak

A Hegyvidék Sportegyesület (HSE) alapítói közé tartoznak a Királyháza–MOM túrázói, akik a Szabadság Vándorai csoporttal közösen alkotják a túraszakosztályt. Az erdőjárás és a kirándulás szépségeiről Lukács Miklóssal, a HSE Királyháza–MOM elnökével és Nagy Géza vezetőségi taggal beszélgettünk.

Az első osztályba vágyik az YBL vízilabdacsapata

Mozgalmasan telt az elmúlt fél év a hegyvidéki YBL Waterpolo Club háza táján. A MOM Sport Uszoda és Sportközpontban öt évvel ezelőtt végleges otthonra találó felnőtt-vízilabdacsapat vezeti az OB I/B bajnokság B csoportját, és az utánpótlás is egyre szebb eredményeket ér el. A részletekről Köllő Attila vezetőedzőt kérdeztük.

Farsangi finomságok, nemes áldozatok a gyomor oltárán

Itt a farsangi időszak, ilyenkor még áldozhatunk a gyomornak, úgyhogy ne sajnáljuk magunktól a finom ételeket! Baráti összejövetelekre is kiváló kínálnivalókkal, egészséges és ízletes falatokkal érkezünk!

Favágás és -ültetés a Gesztenyés kertben

Vagyon- és életvédelmi szempontból veszélyes fákat vágtak ki a Gesztenyés kert alsó részén. A növények pótlása, a fasor megújítása már korábban megkezdődött, a munkát a Hegyvidéki Önkormányzat is támogatja.

Veszedelmes hölgyliliom

Ha a címből nem is derül ki egyértelműen, a köznyelvben amarilliszként emlegetett növényről lesz szó az alábbiakban. Sokszor nézzük vágyakozva hatalmas virágait, áldozatos gondozást és komoly szakértelmet feltételezve, pedig virágoztatása nem jelenthet kihívást egyetlen hobbikertész számára sem.

Figyelni kell a bőrelváltozásokra!

Az időskorral nem csupán a ráncok mélyülhetnek el, hanem különböző betegségek is megjelenhetnek a bőrön – hangzott el az Idősek Egészség Iskolája januári előadásában. Dr. Tihanyi Lilla, a Budai Egészségközpont bőrgyógyász és kozmetológus főorvosa a bőrvédelem fontosságáról beszélt az érdeklődőknek.

Díjat nyert a hegyvidéki véres hurka

Szép svábhegyi siker született a „Sautanz – Sváb Disznótor” fesztiválon: a hegyvidéki csapat elhozta a legízletesebb véres hurkáért járó díjat. A kulturális rendezvényen fellépett a Tamási Áron iskola nemzetiségi tánckara is.

Háromnapos jazzünnep

A főváros gazdag zenei programjainak palettájáról hiányzott egy – hazai és külföldi muzsikusokat egyaránt felvonultató – jazzfesztivál. Ezért is örömteli hír, hogy áprilisban háromnapos jazzünnepnek ad otthont a MOM Kulturális Központ.

Zugligeti diákszínészek sikere

A József Attila Színházban rendezett Ádámok és Évák Ünnepén bizonyították be tehetségüket a Zugligeti Általános Iskola 5. osztályosai. Méghozzá nem is akárhogyan, hiszen a hegyvidéki színészpalánták előadását két díjjal jutalmazta a szakértő zsűri.

Szén-monoxid, a néma gyilkos

Budapesten az elmúlt egy évben több mint száz szén-monoxid-mérgezés történt, korábban a színtelen és szagtalan gáz emberéleteket is követelt. Nemrégiben egy Melinda úti társasházból egy csecsemőt és az édesanyját kellett – szerencsére enyhébb tünetekkel – kórházba szállítani, a bajt feltehetően a nem megfelelően működő konvektor okozta. A tragédiát az időben bekapcsoló szén-monoxid-riasztó előzte meg.