Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Kutyas_bemutato_es_nyari_workshop

Kutyás bemutató és nyári workshop

Előző lapszámunkban a MOM Kulturális Központ rendezvényeiről írtunk, de további érdekességeket is tartogat a hegyvidéki nyár. A Virányosi Közösségi Ház jóvoltából szerdánként mindig valami különleges várja a napköziseket a Mátyás király úti gyermek- és ifjúsági táborban: karaoke Schmidt Gáborral, a Harmónia Táncklub tánctanítással egybekötött táncbemutatója, zumba Borbély Enikővel, Tóth Laca bohóc- és bűvészműsora. Hódi Zoltán kutyakiképző augusztus 3-án viszi el a táborba „tanítványait”, akik bizonyítják majd, hogy szépen megtanultak engedelmeskedni, és jól megoldják az akadályverseny feladatait is.
A Jókai Klub szervezésében a Csodaceruza gyermekmagazin és a Flamand Kormány Kulturális Képviselete nyári workshopot tart illusztrátoroknak a Lívia-villában augusztus 28. és 30. között. A foglalkozásokat a Belgiumból érkező Sabien Clemennt és Kaatje Vermeire vezeti.
Dittmann Ildikó, a Csodaceruza szerkesztője, a workshop egyik szervezője elmondta, a flamandokkal részben baráti, részben gyermekirodalmi témájú szakmai kapcsolatok fűzik össze, így merült fel az ötlet: „Az év elején öt-tíz éves gyerekek részére hirdettünk történetíró pályázatot A tenger titkai címmel. Az ország belsejéből, de Erdélyből és Vajdaságból is érkeztek pályaművek, összesen száznegyvenhat szöveg. Negyven díjat adtunk át júniusban. A mostani workshopra jelentkező, tizennyolc éven felüli, profi illusztrátorok a beküldött történeteket illusztrálják, vagy dolgozzák fel képregény vagy játékos feladatok formájában.”
A munkákból áll majd össze a Csodaceruza egyik őszi száma, és kiállítás is látható belőlük október 3-tól a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár központi épületében. A workshopra a csodaakademia@gmail.com e-mail címen lehet jelentkezni.

B. Anna