Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Akadalymentesites_a_villamosmegallokban

Akadálymentesítés a villamosmegállókban

A fonódó villamoshálózat és a Széll Kálmán tér átadásával nem állnak le Budán a fővárosi fejlesztések. Az év második felében ötvenöt villamosmegálló épül át a teljes akadálymentesség érdekében az Alkotás utcában, a Bartók Béla úton, a Fehérvári úton és a Villányi úton.
A Budapesti Közlekedési Központ tájékoztatása szerint az európai uniós forrásból megvalósuló fejlesztési munkák miatt a nyári iskolai szünet kezdetétől változik az érintett villamosjáratok közlekedése, azok helyett egy-egy szakaszon pótlóbusz jár majd. Az Alkotás utcában a tervek szerint augusztus végétől kezdődnek a villamosforgalmat akadályozó munkálatok, és előreláthatóan október végéig tartanak. A villamosforgalmat nem korlátozó további munkavégzésekre az év végéig lehet számítani.
Az Alkotás utcai megállóhelyekre új, ülőhelyekkel vagy támaszkodóval ellátott utasvárókat, valamint modern hulladékgyűjtőket helyeznek ki. A megemelt magasságú peronok egységes térkő burkolatot kapnak, az akadálymentességről pedig a peronok végén rámpa, valamint a vakok és gyengén látók közlekedését segítő, úgynevezett taktilis sávok gondoskodnak majd.
A Déli pályaudvar megálló északi végén – az Alkotás utca páratlan oldala és a peronok között – új, jelzőlámpával biztosított gyalogátkelőhelyet alakítanak ki. A Déli pályaudvar és BAH-csomópont megállóhelyeken a jelenlegi FUTÁR kijelzők megtartása mellett újabbakat helyeznek ki az átellenes peronokra, míg a Nagyenyed utca megállóhely északi végében és a Királyhágó utcai villamosperon déli részében öntözőberendezéssel ellátott zöld sávot hoznak létre. A Nagyenyed utca és a Királyhágó utca megállóhelyeknél kicserélik a peronok környezetében lévő útpálya legfelső rétegeit.

k.