Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

A_legkulonlegesebb_jatszoterek_egyike

A legkülönlegesebb játszóterek egyike

Töretlen népszerűségnek örvend a két évvel ezelőtt átépített Margaréta játszótér, ahol az elmúlt hetekben karbantartási munkák és újabb fejlesztések történtek a hely vonzerejének megőrzése érdekében.

„A Balkán ott kezdődik, ahol véget ér a felújítás. Egy játszóteret sem elég átadni, azt karban is kell tartani, hogy megőrizhessük annak színvonalát” – mondta az elvégzett feladatok kapcsán Pokorni Zoltán polgármester.
A két évvel ezelőtt teljes egészében átépített játszótér rendkívül kedvelt a családok körében, népszerűségét jelzi, hogy a WeLoveBudapest internetes portál nemrég Budapest nyolc legkülönlegesebb játszótere közé választotta. A polgármester szerint a hely nemcsak a tervezőknek köszönheti a sikerét, hanem azoknak a környékbeli családoknak is, amelyek hasznos javaslatokkal segítették a tervezői munkát.
A közel nyolcmillió forint összértékű felújítás részleteiről Váczi János alpolgármester beszélt. Megtörtént a gumiburkolat garanciális javítása, a meglévő játékok és az illemhely külső faborításának átfestése, egy részen pedig új burkolat épült akácfa korongokból. Több mint kilencszáz négyzetméteren felújították a gyepet, automata öntözőhálózatot alakítottak ki, emellett száztizenhét cserjét és mintegy kétezer évelő virágot ültettek.
További fejlesztéseket is terveznek a Margaréta játszótéren – tette hozzá az alpolgármester. A szülők kényelme érdekében vezeték nélküli internet-hozzáférést biztosítanának, valamint HD-kamerákat helyeznének el, hogy látótávolságon kívül is legyen mód figyelni a gyerekekre.

sz.