Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Nyari_utepitesek_es_kozmunkak

Nyári útépítések és közműmunkák

Jelentős közműfejlesztések zajlanak a nyár folyamán a XII. kerület több pontján.

A Kútvölgyi lejtőn, a Kútvölgyi lejtő 7. és a Szilágyi Erzsébet fasor között gázvezeték-rekonstrukciót végez a Vulkán Kft. A munkálatok miatt a Kútvölgyi lejtőn és a Szilágyi Erzsébet fasor csomópontjában útszűkületre kell számítani.
Közműépítés lassíthatja a forgalmat a Bartha és a Szendrő utcában is, ahol a Szendrő köz és a Bartha utca közötti szakaszon a Multi Kft. cseréli a gázcsöveket. A kivitelezés több ütemben valósul meg, az érintett utcák egyes részeit ideiglenesen lezárhatják az autósok előtt.
Szintén gázvezeték-rekonstrukció folyik a Sirály utcában, a Fürj utca és a Vércse utca által határolt lépcsős részen a Pulzus Plusz Kft. munkatársai dolgoznak. Az FCSM Mélyépítő Kft. vízelvezető műtárgyakat épít, emiatt a Városmajor utca 2. és a Kék Golyó utca 2. előtt útszűkület nehezítheti a közlekedést. Nagyszabású távközlési hálózatfejlesztésbe kezdett a XII. kerületben a Digi Kft.. A közműmunkálatokkal érintett valamennyi útszakaszon előfordulhatnak ideiglenes forgalmi változások.
Már átadták a forgalomnak a Hegyalja út és a Sion lépcső között újonnan kialakított járdát. Az Arany János iskolával szemközti oldal korábban kihasználatlan volt, a lakók ezért arra kérték az önkormányzatot, hogy a gyalogosközlekedés megkönnyítése érdekében rendezze ezt a szakaszt, hiszen így a közeli buszmegállóból könnyebben elérhetik a Sion lépcsőt.
Szintén elkészült az Agancs út Golfpálya út és Rege út közötti részén az útpálya és a járda burkolatának felújítása, míg a Hajnóczy József utcában újrarakták a tönkrement favermeket. Jelenleg is zajlik a Normafa-rehabilitáció második üteme, egyebek mellett futópálya és aszfaltjárda épül a területen.

m.