Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Tanevzaro_gala1

Tanévzáró gála

Az idén kitüntetett hegyvidéki intézményvezetőket Pokorni Zoltán polgármester és Fonti Krisztina alpolgármester köszöntötte virágcsokorral a MOM Kulturális Központban rendezett tanévzáró gálán. Szebedy Tas, a Városmajori Gimnázium (VMG) és Kós Károly Általános Iskola igazgatója Eötvös József-díjat kapott, Schillinger Erzsébet, lapunk főszerkesztője pedig a magyar sajtó napján vette át Tarlós István főpolgármestertől a Csengery Antal-díjat. Kitüntették a VMG Angelica Leánykarának karnagyát, Gráf Zsuzsannát is, míg Pósch Mária, a Mackós Óvoda vezetője kiemelkedő pedagógiai munkájáért Németh László-díjat kapott.
A Bárczy István-díjjal kitüntetett Dohány Andrásnak, a Németvölgyi Általános Iskola igazgatójának nyugdíjba vonulása alkalmából pedagógusszolgálati emlékérmet nyújtott át Bak Ferenc, a KLIK XII. tankerületének igazgatója. További két nyugdíjba készülő önkormányzati intézményvezetőt búcsúztattak az ünepségen: a Krisztinavárosi Bölcsőde éléről távozó Molnár Magdolnát, valamint Szokoli Erzsébetet, a Hegyvidéki Szociális Központ és a Szépkorúakért a Hegyvidéken program eddigi irányítóját.
Pokorni Zoltán köszöntőjében már a jövőre koncentrált, s összefoglalta mindazokat a megvalósításra váró feladatokat, amik az egyes önkormányzati szakterületek előtt állnak.
„Galéria nyílik a Királyhágó téren, készül az ötvenhatos emlékmű és Papp László szobra is, felújításra vár a zugligeti lóvasút-végállomás, át kell költöztetni a gyermekorvosi rendelőt – sorolta. – Még nincs döntés a fővárosi szuperkórházról; a mi érdekünk, hogy elkülönült szakrendelői tömb, például a Kútvölgyi szolgálja ki a kerület lakosait. Ha az iskolák működtetéséért az állam felel, meg kell majd állapodni, a civil egyesületek hogyan használhatják továbbra is a tornatermeket délutánonként. Fontosak a digitális világ veszélyeire felkészítő tanfolyamok pedagógusoknak és diákoknak egyaránt. Óvodai és bölcsődei kapacitásbővítésre van szükség. Sok még a kérdőjel: hová költözik a Nevelési Tanácsadó, a Pedagógiai Szakszolgálat, ha a Böszörményi úti irodaház felére az állam kiterjeszti vagyonkezelői jogát? Milyen mértékben kerülnek állami fenntartásba a családsegítő szolgáltatások?”
A polgármester végül megjegyezte, hogy „a pedagógusok és az oktatási, kulturális irányítás nézetkülönbségei ugyan nem kerülték el a Hegyvidéket sem, de a vita konszolidált stílusban zajlik. Köszönet jár ezért a tanároknak, az intézményvezetőknek és a tankerületi igazgatónak egyaránt.”
A tanévzáró gála nem csak az elmúlt év eredményeinek és a jövő feladatainak számbavételére adott alkalmat. Müller Csaba gitár- és zongorajátéka, Hosnyánszky Noémi és Kormos Balázs tánckettőse, valamint az ezt követő finom ebéd a meghívottak testi-lelki jóllétét szolgálta. Tanevzaro_gala2

(Balajthy)