Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Uj_konyvtar_a_Varosmajori_iskolaban

Új könyvtár a Virányos Általános Iskolában

Az örvendetesen növekvő gyermeklétszám és a bővülő könyvállomány miatt egyre inkább szűkösnek bizonyult a Virányos Általános Iskola házi könyvtára. Ezért a Hegyvidéki Önkormányzat az oktatási intézmény kérésére egy új, a korábbinál harminc négyzetméterrel nagyobb könyvtárhelyiséget alakíttatott ki a tetőtérben.
Szerdahelyiné Jászberényi Ágnes igazgató szerint jó hangulatú, a gyerekek lelkivilágához közel álló, kicsit kuckós jellegű belső tér jött létre. A meglévő adottságokat a lehető legjobban kihasználó új helyiség terveit ingyen készítette el Herczeg Tamás építész, míg a diákok kényelmét szolgáló babzsák fotelokat a szülői munkaközösség vásárolta meg.
„A könyvtárépítés nagyszerű példája annak, hogy az önkormányzat szívén viseli az iskolái sorsát. A KLIK-nek történő átadást követően működtetőként továbbra is gondot fordít a fejlesztésre, arra törekszik, hogy a kerületi polgárok gyermekei kiváló körülmények között tanulhassanak” – vélekedett az igazgatónő.
A régi könyvtárat tanteremmé alakították a Virányos Általános Iskolában, a korábbi olvasószoba a bontott csoportos óráknak, valamint a hit- és erkölcstanórának ad helyet. Szó van a tetőtér többi részének hasznosításáról is. Ha minden az elképzeléseknek megfelelően alakul, akkor oda kerül a tanári, így az emeleten újabb termeket lehetne az oktatás szolgálatába állítani.

sm.