Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Rögbiző Kosok a Hegyvidék tetején

Három éve működik a KFKI sporttelepén a Budapesti Kosok Rugby Club, amely egyre jobb eredményeket ér el a felnőttbajnokságban. A klub utánpótlás-neveléssel is foglalkozik, több játékosa bemutatkozhatott már a korosztályos válogatottban. A hegyvidéki rögbi jelenéről és jövőjéről Steigerwald Alajos szakosztályvezetővel beszélgettünk.

Az ősz tetszetős dísznövénye

Nálunk főleg a temetők környékén láthatjuk halottak napja idején, pedig a krizantém sokoldalúan használható kerti dísznövény és vágott virág. Termesztése nem problémamentes, változatos megjelenése miatt mégis érdemes vele foglalkozni.

Idősen is figyelni kell az elhízásra!

Egy sokakat érintő egészségügyi probléma, az elhízás volt a téma az Idősek Egészség Iskolája októberi előadásában. Dr. Pusztai Péter endokrinológus, a Budai Egészségközpont szakorvosa a túlsúly lehetséges okairól és a leghatékonyabb fogyókúrás étrendről is beszélt.

A mi 56-unk – szomorú emlékek mozaikja

Különleges alkotásokkal tisztelegnek az 1956-os forradalom és szabadságharc hősei, áldozatai előtt a BP-ART ismert és elismert művészei. A Hegyvidék Galériában bemutatott, személyes élmények, emlékek ihlette művek hiteles történelmi visszatekintést nyújtanak a látogatóknak.

„Nemcsak a módszer fontos, hanem a szív is”

A Németek Európa Napján megrendezett ünnepségen átadták „Az év némettanára/tanárnője” kitüntetést a Budapesten és Pest megyében kiváló munkát végző pedagógusoknak. Díjat kapott Erdélyiné Pék Andrea is, aki a Jókai Mór Német Nemzetiségi Általános Iskolában tanít.

Soha ne hallgasson, akit zaklatnak!

Az internethasználat gyerekekre leselkedő veszélyeire és a veszélykezelés lehetséges módjaira kívánja felhívni a figyelmet az önkormányzat a Hegyvidéki ONvédelem Programmal, aminek keretében a szülőknek előadás-sorozatot, a pedagógusok részére pedig továbbképzést hirdettek az ősz elején. A tanárok a negyedéves képzés során a témakör elismert szakértőivel találkozhatnak. Legutóbb Kalapos Éva írónő volt az egyik vendég, aki a Massza című regényében mutatta be érzékletesen, hogy akár tragédiába is torkollhat, ha egy diákot vég nélkül zaklatnak.

Rómeó és Júlia – egy kicsit másképp

Különleges színielőadásra hívta a Kós Károly iskola színjátszó köre a Városmajori Gimnázium diákjait. A tanárokból és szülőkből álló csoport Shakespeare Rómeó és Júliáját mutatta be egy rendhagyó irodalomórán, méghozzá egészen egyéni felfogásban.

Új járőrautók a Hegyvidéki Rendészetnek

Jóval több, mint 300 ezer kilométert futottak a Hegyvidéki Rendészet kötelékébe tartozó régi járőrautók, ezért az önkormányzat úgy döntött, felfrissíti a járműparkot. Az újonnan vásárolt két Suzuki Vitara közül az egyik négykerék-meghajtású, így terepen is jól használható.

Szoboravatás és kitüntetések a nemzeti ünnepen

Az 1956-os forradalom és szabadságharc hatvanadik évfordulója alkalmából a Hegyvidéki Önkormányzat felavatta Szmrecsányi Boldizsár „A szabadság szárnyaló madara” című szobrát a Gesztenyés kertben. Előtte Pokorni Zoltán polgármester mondott ünnepi beszédet, valamint hegyvidéki pedagógusok, közintézményi dolgozók vettek át kitüntetéseket a MOM Kulturális Központban.