Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Viranyosi_sportnap

Virányosi sportnap

Hagyomány, hogy a Virányos Általános Iskolában ősszel családi sportnapot rendeznek a diákoknak és szüleiknek. Az idén sem volt ez másképp, a nap ráadásul egybeesett az Európai Diáksport Nappal, a szervezők ezért még látványosabb programokkal készültek.
A zenés bemelegítés színesbe öltözött résztvevői nagy kedvvel és egy ritmusra végezték a tréfás, ugrálós gyakorlatokat, így alaposan felkészültek a rájuk váró feladatokra. Ezekből pedig nem volt hiány, kicsik és nagyok a legkülönbözőbb játékokban, vetélkedőkben mutathatták be ügyességüket.
Az alsós korosztályba tartozók sorversenyen, a kissé nagyobbak a tornateremben megtartott kidobósban, míg a felsősök a legkülönbözőbb labdajátékokban küzdöttek meg egymással. Volt zsinórlabda, labdarúgás, kézilabda és kosárlabdadobó-verseny is.
A hetedikesek–nyolcadikosok ezúttal is megmérkőztek a Virányos Legerősebb Diákja címért. A sokak által várt viadalt a 8. b osztályba járó Della Donna Genaro nyerte, igaz, mindössze egy hajszállal. Zárásként össznépi „tömegkötélhúzás” következett, amit leginkább a kötél bánt, a gyerekek és a felnőttek annál jobban szórakoztak. Az intenzív mozgás után különösen jólesett a szülők által kikészített sok finomság, a sütemények, házi szörpök, egészséges ételkülönlegességek hamar „eltűntek” az éhes gyomrokban.

M.