Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Rendorsegi_hirek

Rendőrségi hírek

Jutalom a rend őreinek

A hegyvidéki közrendvédelmi közalapítvány támogatásával tizennégy kollégáját részesítette jutalomban Segyevi Zoltán, a kerületi rendőrkapitányság vezetője. (Lapzártakor érkezett a hír: október 1-jétől Sztanyó István rendőr alezredes a XII. kerület új rendőrkapitánya. Segyevi Zoltán a BRFK bűnmegelőzési osztályának vezetője lett.) A kiváló munkát végző rendőrök között ott volt Ledneczki Laura őrmester és Szűcs László őrmester, akik a Zirzen Janka utcában nemrégiben történt betörés egyik elkövetőjét kerítették kézre, Barát Ákos törzsőrmester és Málik István őrmester pedig azt a gépjárművezetőt állították elő, aki az Alkotás utcában lezajló közúti ellenőrzés során vesztegetéssel próbált kibújni egy közlekedési szabálysértés következményei alól. A rendőrök mellett jutalmat kapott Woynárovich András, a Természet- és Környezetvédelmi Polgárőr Egyesület elnöke is annak elismeréseként, hogy aktív közreműködésével, a rendőrség és a polgárőrség közös akciója során, rövid időn belül sikerült elfogni egy szeméremsértés miatt keresett férfit.

 

Kétszer is lebukott

A XII. kerületi rendőrkapitányság munkatársai elfogták K. Zoltán 53 éves, budapesti lakost, aki az elmúlt hetekben két alkalommal is lopni próbált az egyik hegyvidéki kórházban. Először egy alvó beteg mellől vette el annak játékkonzolját és a hozzá tartozó lemezeket, a kórház alkalmazottai azonban észrevették, és felszólították, adja vissza az értékeket. A férfi ezt megtette, majd távozott – két nappal később azonban visszatért, hogy a folyosón lévő hűtőszekrényből élelmiszert tulajdonítson el. A biztonsági őr, aki szemtanúja volt az esetnek, a rendőrök kiérkezéséig visszatartotta az elkövetőt. A férfi ellen a kerületi rendőrkapitányság kifosztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt tett vádemelési javaslatot az ügyészségen.

 

Szeméremsértőt fogtak

Letolt nadrággal mutogatta magát V. Sándor 56 éves, budapesti lakos a Széll Kálmán térnél, a Krisztina körút járdáján. Egy járókelő felszólította, hogy hagyja abba, ám ő rá se hederített. A szemtanú a Fény utcában összefutott két II. kerületi járőrrel, és elmondta nekik, mit látott. Visszament velük a helyszínre, ahol az illető – ekkor már felöltözve – egy padon üldögélt. A rendőrök igazoltatták a férfit, majd előállították a hegyvidéki rendőrkapitányságon. Őrizetbe vétele mellett szeméremsértés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult ellene eljárás.

d.