Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Szabadegyetem a szanatóriumokról

A XII. kerület emblematikus egészségügyi intézményeinek újkori története elevenedett meg az Egészségesen a Hegyvidéken – Szabadegyetem évadnyitó előadásán. Balázs Attila, a Hegyvidéki Helytörténeti Gyűjtemény igazgatója a négy leghíresebb szanatóriumot mutatta be.

Egyensúly és egyensúlyvesztés – táncoló egó

Az emberi lélek szépségét és kegyetlenségét tárja a közönség elé a 25 éves Budapest Táncszínház Balance – Off Balance című előadása. A MOM Kulturális Központban bemutatott darab komoly mondanivalójával számvetésre készteti nézőjét.

Újra BonBon Matiné a MOMkultban

Nehéz lenne olyan zenekedvelő gyereket találni, aki ne ismerné Tuba Tóbiást, Jancsit és Juliskát, vagy éppen Lúdanyót. Így aztán bizonyára sokan örülnek a hírnek: novembertől ismét felejthetetlen zenei kalandokban lehet részük a BonBon Matiné rajongóinak. A részletekről a hangjegyekből eszkábált kedves figurák szülőatyja, Lukácsházi Győző mesélt lapunknak.

Szüreti mulatság a Városháza téren

Borkülönlegességek, finom csemegék, érdekes programok – ezek várták a vendégeket a Hegyvidéki Szőlőünnepen. Két napon át tartott a vigasság a Városháza téren, ahol a gyerekek és a felnőttek sem unatkozhattak.

Népesség-összeírást végez a KSH

Mikrocenzust, azaz népesség-összeírást végez november 8-ig a Központi Statisztikai Hivatal. Ennek során több ponton is újít a KSH: a vizsgált minta a korábbinál jóval nagyobb, 10%-os lesz, és ez az első alkalom, hogy a kérdőívek kitöltése kizárólag elektronikusan történik. További újdonság, hogy a hagyományos személyi és lakáskérdőíveken túl kiegészítő kérdéssorok megválaszolására is kérik az adatszolgáltatókat. Az összeírás az ország 2148 településén mintegy 440 ezer címet érint. A mikrocenzust törvény rendeli el, a kiválasztott lakásokban lakók részvétele kötelező.

Futópálya is épült a megújult Jánoshegyi úton

A Normafa-rehabilitáció legjelentősebb idei beruházásaként megújult a Jánoshegyi út a Normafa és a Libegő felső végállomása között, a közel két kilométer hosszú szakaszon zöld sávval elválasztott, rekortán borítású futópálya is épült. A fejlesztést közismert sportolók és sportszervezetek képviselőinek jelenlétében adták át a Hegyvidéki Önkormányzat vezetői.

Tisztelgés az idősek előtt

Csaknem 1300 hegyvidéki nyugdíjas vett részt azon az ünnepségen, amit az idősek világnapja alkalmából rendezett a Hegyvidéki Önkormányzat. Korábban a MOM Kulturális Központ adott otthont az eseménynek, ezúttal azonban a sok érdeklődő miatt a MOM Sportban köszöntötték az időseket.

Az internet sötét oldala - Szülői Akadémia

Szülői Akadémia a MOM Kulturális Központban október 12-én 18 órakor. Kerekasztal-beszélgetés pszichológusokkal az internethasználat veszélyeiről. Résztvevők: Prof. dr. Kósa Éva pszichológus, egyetemi tanár, dr. Tari Annamária pszichoterapeuta, pszichoanalitikus, dr. Parti Katalin az Országos Kriminológiai Intézet tudományos főmunkatársa, Till Attila televíziós műsorvezető, Szily Nóra televíziós műsorvezető, riporter, újságíró.