Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Sirollerral_a_Normafara

Sírollerral a Normafára

A 2000-es évek elején még rendszeresen rendezett sírollerversenyeket a Vasas SC a Normafa térségében. Ezt a hagyományt élesztette fel a második alkalommal meghirdetett nyílt síroller hegyi sprintverseny, amin a legfiatalabbaktól a master korosztályig bárki elindulhatott.
„A Déli pályaudvartól kezdődő és a János-hegyig tartó versenyünk a master korosztály és a juniorok számára világbajnoki, míg a felnőtteknél Európa-bajnoki futamnak számított, de ezenkívül is számos nemzetközi bajnokságot szerveztünk a Normafán” – beszélt az előzményekről az ötletgazda és főszervező, Holló Miklós. A Vasas SC síszakosztályának szakmai vezetője elmondta, az utóbbi években az általuk használt utakon annyira tönkrement az aszfalt, hogy már nem lehetett sem edzeni, sem versenyezni rajtuk.
Tavaly egy kisebb szakasz megújult a Szépjuhászné felett, így meg lehetett hirdetni az első Normafa Síroller Kupát, amelyen a kicsik a Libegő felső végállomásáig tartó, rövidebb, 500 méteres távot teljesítették, míg a 14 év felettieknek az Erzsébet-kilátóig kellett eljutniuk. A felújított Jánoshegyi útnak köszönhetően új pályát jelöltek ki a Normafa és a kilátó között, a távot pedig három részre osztották. A 2010 után született gyerekek városi rollerral és görkorcsolyával a Budai Sport Hotelig, a sírolleres juniorok a Libegő végállomásáig versenyeztek, míg a felnőttek és a master korosztály képviselői a kilátóig vezető 300 méteres kaptatót is meghódították.
Teljesítményéért cserébe a közel száz résztvevőt hátizsákkal ajándékozta meg a programot támogató Normafa Park Fenntartó és Üzemeltető Intézmény. Korosztályonként és kategóriánként a legjobb három versenyző éremjutalomban részesült, míg az abszolút győztesek, Mile Lajos és a vancouveri olimpikon, Viczián Vera a vándorserleget is hazavihette.
Ami a közeljövő terveit illeti, az elképzelések szerint télen ismét lesznek sífutóversenyek a megújuló Normafán, a pályák ugyanis rendelkezésre állnak, mindössze elegendő hóra van szükség. Folyamatos az utánpótlásképzés, Holló Miklós kedd és csütörtök délután három órától foglalkozik azokkal a gyerekekkel, akik közelebbről szeretnének megismerkedni a sírollerezéssel és a sífutással. A részletekről ugyanazokon a napokon lehet érdeklődni a Normafa Síháznál, valamint a 06/70-938-6596-os telefonszámon.

-ály