Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Szureti_mulatsag_a_Varoshaza_teren

Szüreti mulatság a Városháza téren

Borkülönlegességek, finom csemegék, érdekes programok – ezek várták a vendégeket a Hegyvidéki Szőlőünnepen. Két napon át tartott a vigasság a Városháza téren, ahol a gyerekek és a felnőttek sem unatkozhattak.

„Jaj, ne! Már megint a kosaras körhinta… – sóhajtott egy hatalmasat Ferenc, aki fél másodperccel korábban még nyugodtan ízlelgette a tokaji aszút. – Elmondom, mi lesz. Ha Milán észreveszi, ugyanaz történik, ami a gyereknapon. Álcázott türelemmel kivárja a sort, aztán a csillagokat is lehozhatjuk az égről, akkor sem lesz hajlandó kiszállni a kosárból.”
Az apuka, aki feleségével és négyéves kisfiával érkezett a Városháza téri Hegyvidéki Szőlőünnepre, jó jósnak bizonyult. Néhány perc múlva már valóra is vált, amiről beszélt.
Persze, nem Milán a zöldre mázolt játék egyetlen rajongója. „Én azért szeretem a kosaras körhintát, mert lehet vele forogni. A fejemet mindig megrázom közben, úgy olyan, mintha még gyorsabban haladnánk” – árulta el a tökéletes hintaélmény titkát Bogi.
Noha a Városháza tér „sztárjáért” sokan odavoltak, azért a többi program is izgalmas kalandokat ígért a gyerekeknek. A logikai feladatok mellett kiváló mókának bizonyult a mustkészítés és a kötélverés is. „Udvariasak és nagyon lelkesek. Jó látni, ahogy rácsodálkoznak erre a régi mesterségre” – dicsérte az apróságokat Nagy Nóra Judit, aki a háromkampós kötélverés fortélyaira tanította meg az érdeklődőket.
A vidám fellépők a zenei aláfestésről gondoskodtak, míg az árusok finomabbnál finomabb portékáikkal jártak a látogatók kedvében. A kürtőskalács, a kolbász és sok más komoly gasztronómiai élményt nyújtó csemege mellett a magyar borkülönlegességek egész skáláját lehetett végigkóstolni.
„Nagyon szeretjük a kerületi rendezvényeket, eddig egyet sem hagytunk ki. A programok igen jók, a vásárlók pedig végtelenül kedvesek” – méltatta a helyieket Kapeller Bianka, aki a Pannon Tokaj pincészet nedűit hozta el hozzánk. Ő mesélte, hogy a hegyvidékiek főleg az édes borokat szeretik, a legnagyobb keletje pedig a prémium minőségű Tokaji esszenciának van.
„Nagyon örülök, hogy a polgármesteri hivatal előtti sivár területből ilyen nagyszerű teret alakítottak ki! Itt lakom a közelben, úgyhogy jó dolgom van. Szinte minden rendezvényre eljövök, mert mindig jókedvem lesz a sok vidám család láttán. Már nagyon várom az adventi vásárt!” – mondta lelkesen Miklós bácsi, aki a hétvégi bevásárlás után döntött úgy, hogy főzés helyett inkább a Városháza téren mulat egyet.

BM