Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

A_csaladokat_is_varja_a_Normafa_Futoklub

A családokat is várja a Normafa Futóklub

A városmajori park után a Normafán is futóklub várja a sportolni vágyókat. Az Aktív Hegyvidék program keretében a XII. kerületi lakosok térítésmentesen vehetnek részt az edzéseken.
A Hegyvidéki Önkormányzat kiemelten foglalkozik a mindennapos mozgás népszerűsítésével, aminek fontos eleme a sportolási lehetőségek biztosítása – mondta el az első foglalkozás kezdetén Pokorni Zoltán polgármester. A XII. kerületi az önkormányzatok között az egyik legmagasabb összeget, költségvetése 2 százalékát fordítja ezekre a célokra.
A Városmajor utcai sportközpontot üzemeltető Hegyvidéki Szabadidősport Nonprofit Kft. szervezi a diákok úszásoktatását, a nagyobb rendezvényeket – mint a Fuss a csúcsra! lépcsőfutást, vagy a több év után az idén ismét a naptárba kerülő Előzd meg a fogaskerekűt! futó- és kerékpárversenyt –, a diákolimpiát, a Hegyvidéki Olimpiát, valamint összefogja az Aktív Hegyvidék programot, aminek része a Városmajori és a Normafa Futóklub is. A polgármester hangsúlyozta, az önkormányzati sportprogramok sikeres lebonyolításában számítanak az iskolák pedagógusainak közreműködésére, még akkor is, ha a kerületi oktatási intézmények fenntartása immáron állami feladat.
A Normafa nagyszerűen alkalmas a sportolásra, rengetegen járnak fel oda sétálni, futni, kirándulni, kutyát sétáltatni, biciklizni, vagy akár síelni, amit az önkormányzati tulajdonú Normafa Park Fenntartó és Üzemeltető Intézmény különböző fejlesztésekkel igyekszik segíteni. A sportolási lehetőségek bővítését tartotta szem előtt az önkormányzat akkor is, amikor úgy döntött, hogy vadonatúj, gumival borított futópályát létesít a Jánoshegyi úton, a Normafa és a Libegő felső végállomása között, valamint felújítja az Erzsébet-kilátóig vezető szakaszt.
„Korábban előfordultak kisebb viták a futók, kerékpárosok, sétálók között. A futópálya erre is megoldást jelent, hiszen úgy épült, hogy elválassza egymástól a sportolókat és a kirándulókat” – emelte ki a polgármester, aki reményét fejezte ki, hogy a minden igényt kielégítő pályát a Normafa Futóklub tagjai is minél többen használják majd.
Feltehetőleg köztük lesz Fonti Krisztina alpolgármester is, aki kijelentette, bár a futás eddig nem tartozott a kedvenc időtöltései közé, csatlakozik a Normafa Futóklubhoz. „Jó volt látni, hogy már első alkalommal milyen sokan eljöttek, és mennyire kellemes hangulatú volt az edzés” – foglalta össze tapasztalatait röviden.
Az edzések minden csütörtök este fél 7-kor kezdődnek, előtte 6 órától lehetőség van a legújabb futócipők kipróbálására. „A tréningeket szakedzők tartják, mindenki a felkészültségének és igényeinek megfelelő távokat teljesíthet. A Normafa adottságait kihasználva erdei és terepfutásra is lehetőség nyílik” – mondta Móczán Mónika, a Hegyvidéki Szabadidősport Nonprofit Kft. vezetője. A kezdőket, a hobbifutókat és a haladókat is szívesen fogadja a klub, és a szervezők kifejezetten örülnének annak, ha a szülők magukkal vinnék gyermekeiket, hiszen a futás az egyik legkiválóbb családi sportolási lehetőség.

M.