Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Szazeves_templom

Százéves templom

A Zugligeti Szent Család Plébánia május 17-én ünnepli felszentelésének 100. évfordulóját. Ennek tiszteletére száznapos jubileumi programsorozat mutatja be a templom történetét és mindennapjait.
A februári orgonakoncert a felújított hangszer újraszentelésére is alkalmat adott. Érdekesség, hogy az orgonát német polgárok adományozták, köszönetképpen azért a segítségért, amit a plébánia nyújtott az 1989-ben Magyarországra érkező keletnémet menekülteknek.
Asztalitenisz-bajnokságot rendeztek március 12-én, a közel negyven amatőr pingpongos több kategóriában versengett egymással. Egyéniben Bittsánszky Barnabás, Huber Máté, Schulek Andrea és Mécs László bizonyult a legjobbnak, s jól szerepelt – dobogón végzett – a templom plébánosa, Bodor György, Gyuri atya is.
Ifjú zugligeti virtuózok mutatkoztak be március 26-án a reggeli misét követő „Hangszeres gyerekeink hangversenye” című koncerten, amelyen a fellépők más-más korok zenéjét adták elő igen magas színvonalon. Április 8-án „Jézussal az úton, 100 perces zarándoklat”, majd két nappal később templomismereti vetélkedő szerepelt a programban.
A nagyhetet követően, április 22-én Máriaremetéig tartó biciklis zarándoklatra hívták az érdeklődőket, másnap pedig a „Kórusok hangversenye” következett. Az „Ép testben ép lélekkel” jelszót szem előtt tartva május 14-én délelőtt focibajnokságot rendeznek.
Sikeresnek bizonyult a lapunkban közzétett felhívás, több száz fotó érkezett a jubileumi kiállításra. Az eddigi legrégebbi, 1913-as fénykép a még épülőben lévő templomot ábrázolja.
A felkészülési időszak alatt a templom hetilapjában, a Csaliban minden héten az elmúlt száz év fontos egyházi eseményeiről olvashatók érdekes írások, míg az aktuális programokról a plébánia honlapja (www.zugligetiszentcsalad.hu) tájékoztat.

(-ály)