Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez
elszabadul

Klímabarát esték és Fenntarthatósági nap

Klímabarát esték címmel beszélgetéssorozatot indít az önkormányzat zöld irodája a Klímabarát Települések Szövetségével együttműködésben a Barabás Villában. Az első előadást március 30-án 18 órától az ország egyik legnépszerűbb meteorológusa, Németh Lajos tartja. A Klímabarát Települések Szövetsége pedig április 30-án Fenntarthatósági napot szervez a MOM Kulturális Központban.

A szövetség elnöke, Kovács Lajos hegyvidéki alpolgármester lapunknak elmondta, hogy a felkért előadók, köztük neves szakértők, valamint újszerű megoldásokat felmutató, fiatal kutatók a klímaváltozás és a fenntartható életmód témaköréből merítve járnak körül egy-egy aktuális kérdést. Az előadásokat pódiumbeszélgetések követik, ezeken az érdeklődők feltehetik kérdéseiket a szakembereknek, valamint közösen gondolkodva megoszthatják észrevételeiket egymással.
Az első előadást március 30-án 18 órától az ország egyik legnépszerűbb meteorológusa, Németh Lajos tartja, akivel arról esik szó, hogy milyen trendszerű változások figyelhetők meg az időjárásban a globális felmelegedéssel összefüggésben. Az idei további négy Klímabarát estén egyebek mellett a zöld területek gondozása, a városi környezet zöldítése, a környezetkímélő építészeti megoldások, továbbá a fenntartható élelmiszergazdálkodás és fogyasztás áll majd a beszélgetések fókuszában.
A Klímabarát Települések Szövetsége Fenntarthatósági napot szervez a MOM Kulturális Központban április 30-án, ami egyszerre kínál programokat a szakmai és a nagyközönségnek. Az önkormányzatok környezetvédelemmel foglalkozó munkatársainak szóló kerekasztal-beszélgetéseken a zöldterület-gondozás hosszú távon fenntartható, jó gyakorlatai kerülnek előtérbe, míg a hegyvidéki polgárokat méztermékkóstolók, kiállítások és előadások várják a méhek napja alkalmából. Napközben élő zenés gyermekműsor, este jazzmuzsika színesíti a hagyományteremtő szándékkal meghirdetett tavaszi rendezvényt.

sz.