Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Marcius_9-en_nyilik_az_uj_gyermekrendelo

Március 9-én nyílik az új gyermekrendelő

A Hegyvidéki Önkormányzat hároméves rendelőfelújítási programjának első része valósult meg azáltal, hogy tágas és korszerű gyermekorvosi rendelő nyílik a Böszörményi út 20. alatti irodaház földszintjén. Azok a házi gyermekorvosok, akik eddig a Böszörményi út 42.-ben rendeltek, március 9-től az új helyen fogadják betegeiket.

„Az a dolgunk, hogy rendezett körülményeket biztosítsunk az önkormányzat által fenntartott háziorvosi rendelőkben, ne lepusztult, málló vakolatú helyiségekben fogadják a szakemberek a betegeket. Az új, Böszörményi úti gyermekrendelőben puritán, de jó hangulatú belsőt sikerült létrehozni, és az a célunk, hogy a következő három évben mind a tizenkét rendelő hasonló színvonalon újuljon meg” – mondta el a Hegyvidék polgármestere a március 9-én nyíló gyermekrendelő bejárásán.
Pokorni Zoltán kitért rá, hogy az új hely kialakításánál mindenekelőtt az orvosok, védőnők szakmai igényeit és a jogszabályi előírásokat vették figyelembe, ennek megfelelően külön bejáratot alakítottak ki az egészséges és a beteg gyerekeknek, továbbá azoknak, akik fertőznek. Fontos szempont volt, hogy a kicsik derűs környezetbe érkezzenek, ezért játékokkal, dekorációkkal tették színesebbé a tereket.
Váczi János alpolgármester arról szólt, hogy az eddigi, 160 négyzetméteres Böszörményi úti gyermekrendelő kicsinek bizonyult négy házi gyermekorvos és hét területi védőnő számára. Emiatt döntött úgy az önkormányzat, hogy a Böszörményi út 20. alatti „A” irodaház földszintjén található, közel 240 négyzetméteres helyiségcsoportban legyen az új rendelő.
A beruházás a hegyvidéki rendelőfelújítási program első megvalósult eleme – tette hozzá Váczi János. A programot szakértői vizsgálat előzte meg, aminek során belsőépítészek és egészségügyi szakemberek járták körbe a rendelőket, s mérték fel az orvosok és a betegek igényeit. Van, ahol csak a közösségi tereket, mellékhelyiségeket szükséges komfortosítani, máshol viszont a homlokzatot is fel kell újítani. Azokon a helyeken, ahol eddig nem volt teljeskörűen biztosított az akadálymentes megközelítés, rámpák épülnek.
Fonti Krisztina alpolgármester arra hívta fel a figyelmet, hogy az új rendelő kialakításával nemcsak a házi gyermekorvosok, hanem a védőnők munkakörülményei is javulnak. A védőnői tanácsadás céljára külön helyiség áll majd rendelkezésre az egészséges rendeléshez kapcsolódóan, míg az adminisztrációs feladatokat az épület harmadik emeletén kialakított irodában végezhetik a védőnők, az eddiginél jóval komfortosabb körülmények között.
A Böszörményi út 42. alatti gyermekrendelő és a védőnői szolgálat március 7–8-án költözik. A régi helyszínen a költözés ideje alatt is folyamatos lesz a házi gyermekorvosi ellátás, de az orvosok azt kérik, amennyiben lehetséges, ebben az időszakban csak sürgős esetekben keressék fel a betegek a rendeléseket. Az érintett gyermekorvosok rendelési ideje és telefonszáma az új helyen is változatlan marad.

z.