Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Vadaspark_okostelefonon

Vadaspark okostelefonon

Szép és eseménydús évet zárt a Budakeszi Vadaspark. Sok fejlesztés történt, új állatok születtek és érkeztek, eddig nem látott programok valósultak meg. Az eredmény pedig nem maradt el: 2016-ban látogatórekord született, több mint 164 000 vendég kereste fel a Magyarországon őshonos és a Kárpát-medencébe betelepült állatokat természetes élőhelyükön bemutató helyet. Így persze egyáltalán nem meglepő, hogy a vadaspark díjat érdemelt az év ökoturisztikai létesítményei között, amelyet a pályázatot meghirdető Földművelésügyi Minisztérium és a Magyar Turisztikai Ügynökség képviselői adtak át.
Mindeközben az élet nem állt meg a parkban, az év első napjaiban vadmalacok láttak napvilágot. A négy csíkos jövevény vidámságot vitt az egyre gyarapodó konda életébe, így biztosan nem unatkozik majd, aki mostanában meglátogatja a vaddisznók kifutóját.
A vadaspark immár az okostelefonokon is megjelent. Az idők szavát követve megszületett az app, ami még szórakoztatóbbá teheti a modern kor gyermekeinek (és felnőttjeinek) erdei látogatását. Az interaktív térkép mellett rengeteg információ, a programok naptára és néhány játék is helyet kapott a kellemes megjelenésű és jól használható alkalmazásban, amit nem csak a látogatás idejére érdemes letölteni, mert az események egész évre előre megtalálhatók benne, így könnyebb megtervezni a következő látogatást. Az app „Budakeszi Vadaspark” néven letölthető az ismert áruházakból, Androidra vagy iOS-re.
Szintén a virtuális világhoz kapcsolódó hír, hogy a Budakeszi Vadaspark új videósorozattal örvendezteti meg a YouTube-csatornája mintegy 30 000 követőjét. Az állatok életének, gondozásának érdekességeit feldolgozó anyagok közül az első kettő – a vadászgörényt és a tőkés récét bemutató – már megtekinthető az interneten. A tervek szerint a Vadasparki pillanatok című sorozat folyamatosan bővül majd, míg végül mind a 44 állatfaj sorra kerül, talán nem is egyszer.
Nemrég két kisbárány is született a parkban, az egyik fekete, a másik fehér. Nevükről a Budakeszi Vadaspark honlapján meghirdetett pályázat döntött, a győztes páros a Sakk és Matt lett, ami jól rímel a kis jövevények színére. A kérdés talán csak annyi, hogy világos vagy sötét győz.

(BI)