Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Ajandekoztak_es_egyutt_unnepeltek_a_gyerekekkel

Ajándékoztak és együtt ünnepeltek a gyerekekkel a MOM Sport Angyalai

Ismert emberek és civilek is részt vettek a MOM Sport jótékonysági akciójában. A karácsony előtti héten nem egy sztár távirányítós autót vásárolt – a „MOM Sport Angyalaiként” ugyanis a legtöbben ezt ajándékozták hátrányos helyzetű hegyvidéki gyerekeknek. Az ünnepi Kakaópartin többek között Imre Géza, Fluor Tomi, Peller Mariann, Nyári Dia, Curtis, Dombóvári István, valamint az Animal Cannibals és a Halott Pénzt tagjai lepték meg a kicsiket.

Hagyomány, hogy a MOM Sport Uszoda és Sportközpont karácsony előtt jótékonysági akciót kezdeményez a XII. kerületi, állami gondozásban lévő, hátrányos helyzetű, valamint gyengén látó és mozgáskorlátozott gyerekek javára, „Legyél te is MOM Sport Angyal” címmel. A kicsik megírják, vagy lerajzolják kívánságaikat a MOM Sport közösségi oldalán, amelyeket bárki elolvashat és teljesíthet. A felhíváshoz, mint mindig, a civilek mellett ismert sportolók és művészek is csatlakoztak, akik szinte mind megjelentek a szokásos Kakaópartin, amelyen ez évben rekordszámú gyermek vett részt.
Ezúttal a távirányítós autó volt a kedvenc. Imre Géza világ- és Európa-bajnok, kétszeres olimpiai ezüstérmes párbajtőrvívó a 9 éves Patriknak, Peller Mariann színésznő és műsorvezető a 10 éves Attilának, Gábor Gergely, a Fitparádé felfedezettje, sportmodellbajnok a 11 éves Márknak, az Animal Cannibals tagjai pedig (legújabb CD-jükkel együtt) a 8 éves Pistinek ajándékoztak autót. Mivel utóbbiak nem tudtak eljönni, kedves és tőlük megszokott vicces videoüzenetben kívántak boldog karácsonyt a kisfiúnak.
Curtis egy 13 éves fiúnak teljesítette a kívánságát, egy focilabdát és egy fülhallgatószettet adott át neki, míg Dombóvári „Dombi” István bokszkesztyűt ajándékozott egy 12 éves kissrácnak. Matics Zsolt, az M4 televíziós csatorna autósport-szakértője görkorcsolyát vásárolt egy 12 éves kislánynak.
A Halott Pénz tagjai úgy gondolták, nem egyetlen kiválasztottnak vásárolnak: társasjátékot és minibiliárdot vettek a Vakok Batthyány László Római Katolikus Gyermekotthon lakóinak. A sportolókat képviselte Csörgő Adrienn WBPF testépítő-világbajnok is, aki a 13 éves Ivett arcára csalt mosolyt egy tollasütőkészlettel, valamint Bicskei Bertalanné, a válogatott labdarúgókapus és -edző özvegye, aki a kis Jennifert lepte meg.
Buranits Ildikó, a MOM Sport igazgatója büszkén mondta: „Ez már a negyedik adománygyűjtő akciónk. A mi összefogásunk ereje abban rejlik, hogy azt a kívánságot teljesítjük, amit a gyermek szeretne. Először a közélet, a sport és a művészetek világának, a könnyűzenének a sztárjaihoz fordultunk, jelenlétükkel szélesebb társadalmi rétegekhez tudtuk eljuttatni a kezdeményezést. Jelentkeztek a MOM Sport dolgozói és vendégei is. Utóbbiak már hónapokkal karácsony előtt jelezték, hogy szeretnének Angyallá válni. Aki egy gyermek kívánságát teljesíti, MOM Sport Angyal oklevelet kap.”
A mindenki számára izgalmas, megható ajándékozás után a gyerekek és az Angyalok közösen ünnepeltek a Kakaópartin. A hangulatos találkozón a finom falatok és italok elfogyasztása mellett a közös játék sem maradhatott el.

Balajthy Anna