Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Aktiv_Hegyvidek

Aktív Hegyvidék: ingyenes sportprogramok mindenkinek

Folytatódik az önkormányzat jóvoltából a kerületi lakosok számára ingyenes és változatos sportolási lehetőségeket biztosító Aktív Hegyvidék program. A szervező a Hegyvidéki Szabadidősport Nonprofit Kft.
A foglalkozások többsége előzetes jelentkezés nélkül is látogatható, ám egyes helyeken regisztrációra van szükség. Ilyen a heti egy alkalommal megtartott karma- és a heti kétszer egy órában gyakorolható muditayoga, ezekre a nagy érdeklődésre való tekintettel telefonon előre be kell jelentkezni.
Különösen népszerű a vasárnapi úszás, a Testnevelési Egyetem uszodáját 8.00 és 12.30 között térítési díj megfizetése nélkül használhatják a kerületiek. A többi között a tartásjavító mozgásokat gyakorolhatják a kímélő torna résztvevői, ami kortól és nemtől függetlenül mindenki számára hasznos lehet, de különösen ajánlott a mozgásszervi problémákkal, ízületi gyulladásokkal küzdőknek.
A szervezők gondoltak az intenzívebb mozgásformákat kedvelőkre is, nekik szól a súlyzós erősítéseket is tartalmazó aerobik, valamint az októberben elindított, de máris roppant sikeres zumba. Ez utóbbi elsősorban azoknak ajánlott, akik kedvelik a latin ritmusokat, és táncos testedzés segítségével szeretnék formába hozni magukat.
Télen hetente kétszer lehet szervezett formában nordic walkingozni a városmajori parkban, a foglalkozásokat csak rendkívül rossz időben mondják le. A sífutásból kifejlesztett speciális gyaloglás tehermentesíti az ízületeket, miközben az izmok kilencven százalékát átmozgatja, és negyedével több zsírt éget, mint az intenzív séta. Ráadásul, a botoknak köszönhetően, sportolás közben az esés veszélyével sem kell számolni. A nordic walking további előnye, hogy nem megterhelő, edzettségi állapottól függetlenül bárki könnyen megtanulhatja.
Az idén is folytatódik a túrázás. A jelentkezők hétvégenként bebarangolják a kerület hegyvidéki területeit, valamint hosszabb sétákat tesznek a Pilisben, a Börzsönyben, a Mátrában és más népszerű kirándulóhelyeken.

M.