Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Forgalmi_valtozasok_a_hegyvideken

Forgalmi változások a Hegyvidéken

A XII. kerület két pontján kell forgalmi változásokra számítani a következő időszakban. Közműépítés miatt az autósok várhatóan február elejéig nem használhatják a Szent János Kórház főbejárata és a Városmajor utca közötti felhajtót. Még december 29-én érkezett lakossági bejelentés, hogy a kórház előtti járda megsüllyedt, ezért az önkormányzat a gyalogosok védelmében haladéktalanul lekeríttette az érintett területet, majd megkezdődött a feltárás.
A szakemberek megállapították, hogy egy évekkel korábbi közműépítés során, a gázvezeték lefektetésekor a kivitelező egyszerűen átvágta a keresztbe futó csapadékelvezetőt, ezért a félrefolyó és felgyűlt víz egy nagyméretű üreget hozott létre – ez volt a közvetlen oka a járda megsüllyedésének. A munkagödör szélesítésekor találtak egy másik üreget is, amely az időközben a munkába bekapcsolódó Fővárosi Csatornázási Művek (FCSM) műszeres vizsgálata szerint azért alakult ki, mert a kórház szennyvize „megette” a régi betonvezetéket. Mivel új szennyvízcsatorna fektetésére volt szükség, a feladatot az FCSM Mélyépítő Kft. vette át, és a munkálatok részeként további két aknát is kialakít.
A visszatermelt föld tömörítése, a betonozás és a végleges burkolat az időjárás függvényében készülhet el. Addig is a gyalogosok számára korlátokkal védett útvonal áll rendelkezésre, az önkormányzat pedig külön felhívta a kivitelező figyelmét a folyamatos csúszásmentesítésre. Az autók csak a Diós árok felől közelíthetik meg a főbejárat előtti parkolót, ezért abból az irányból ideiglenesen engedélyezett a behajtás.

*

A Tamási Áron Általános Iskola és Német Két Tannyelvű Nemzetiségi Gimnázium bővítési munkálatai miatt január 23-tól megváltozik a Tamási Áron utca forgalmi rendje. A munkagépek felvonulását követően lezárják a 22–26-os házszám előtti szakaszt, ezért a Tamási Áron utca a Mártonhegyi út és a Fodor utca között – a kétirányú forgalom megtartásával – mindkét irányból zsákutca lesz.
A korlátozás június 30-ig marad érvényben. A gyalogosforgalom az utca teljes hosszában zavartalan marad a munkálatok idején.

M.