Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Rajzos élménybeszámolók

Tavaly ősszel közel kétszáz hegyvidéki óvodás és alsó tagozatos általános iskolás látogatott el nyílt napok keretében a XII. kerületi rendőrkapitányság Maros utcai központjába. A gyerekeket ezután arra biztatták, örökítsék meg élményeiket rajzokban, és küldjék be azokat a rendőrség pályázatára.
A felhívásra mintegy hatvan mű érkezett. A legizgalmasabb alkotások készítőinek – korosztályonként három-három gyermeknek – Sztanyó István rendőrkapitány díjakat adott át. „Örülünk, hogy nyílt napjainkkal fel tudtuk kelteni a gyerekek érdeklődését, akik bepillantást nyerhettek a munkánkba” – mondta a kapitányság vezetője, aki a rajzok alapján úgy vélte, az óvodások és az iskolások egyaránt jó élményekkel távoztak tőlük.
„A rendőrkapitányságon tett látogatás után a fiúk közül többen is kijelentették: rendőrök szeretnének lenni” – mesélt tapasztalatairól Sándor Alexandra, a Németvölgyi Általános Iskola tanítója, aki a díjátadóra is elkísérte diákjait. A pedagógus szerint a gyerekek rendkívüli módon élvezték, hogy beülhetnek egy igazi rendőrautóba, beléphetnek a fegyverszobába, és megtekinthetik az általuk csak „börtönnek” nevezett előállító helyiséget. A legemlékezetesebb pillanatokat az iskolások ötletesen komponálták bele fantáziadús rajzaikba.

d.