Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Uj_helyre_koltozik_a_Hegyvidek_Galeria

Új helyre költözik, megújul a Hegyvidék Galéria

Modern, korszerűen felújított kiállítótérben színvonalas tárlatokkal, változatos programokkal fogadja január 23-tól az érdeklődőket a Böszörményi út 13–15.-be költöző Hegyvidék Galéria.

Új, korszerűbb helyre költözik a Városmajorból a megújuló Hegyvidék Galéria. A Magyar Kultúra Napjához kapcsolódó nyitótárlaton olyan egykor a kerületben élő kortárs képzőművészek munkáit tekinthetik meg a vendégek, mint Vilt Tibor Kossuth-díjas szobrászművész és felesége, Schaár Erzsébet Munkácsy-díjas szobrászművész, Vigh Tamás Kossuth-díjas szobrászművész, Fóth Ernő Munkácsy-díjas festőművész, Mulasics László festőművész, valamint Oláh Tamás Ferenczy-díjas textilművész.
A kiállítás tiszteletadás kerületünk kiemelkedő művészei előtt, akik már nincsenek közöttünk, de jelentős életművet hagytak az utókorra. Mindnyájan megtalálták egyedi hangjukat, sajátos művészetet hoztak létre.
A technikailag és tartalmilag sokszínű bemutatón mintegy harminc alkotás látható majd a világos, letisztult kiállítótérben, amely a Hegyvidék Galéria új otthonaként kiváló helyszíne lesz további izgalmas tárlatoknak, különféle rendezvényeknek. A január 23-án 18 órakor kezdődő megnyitóünnepségen Pokorni Zoltán polgármester köszönti majd a vendégeket. A kiállítást Keserü Katalin művészettörténész nyitja meg. Látogatható: március 3-ig, keddtől péntekig 10–18, szombaton 10–14 óráig.

(b.)

 

A Hegyvidék Galéria új címe: XII., Böszörményi út 13–15. (bejárat a Királyhágó tér felől).