Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Cziffra_Gyorgy_Fesztival_a_MOM_Kulturalis_Kozpontban1

Cziffra Fesztivál

Az első fesztivál nagy sikere után 2017. február 21–26-ig kibővült összművészeti programokkal, külföldi vendégművészekkel immár két helyszínen, a MOM Kulturális Központban és a Zeneakadémián rendezik meg a Cziffra György Fesztivált.

A Cziffra Fesztivál Kamarazenekarának debütáló hangversenye február 21-én 19.30. Közreműködnek: Balázs János Liszt Ferenc-díjas, Junior Prima díjas zongoraművész, Jandó Jenő Kossuth-díjas zongoraművész.
Az improvizáció
– dr. Freund Tamás Széchenyi-díjas agykutató előadása a kreativitásról február 22-én 19.30. Közreműködnek: Lajkó Félix Liszt Ferenc-díjas hegedűművész, Balázs János Liszt Ferenc-díjas, Junior Prima díjas zongoraművész.
Bárest
február 25-én 19.30. Cziffra György azon művészi korszakát idézik meg a műsorban, amikor budapesti lokálokban, presszókban szórakoztatta virtuozitásával a hallgatóságot éjszakáról éjszakára. Ezen az estén a MOMkult koncertterme lokállá alakul: a földszinten két-, négy- és hatfős asztaloknál, a karzaton a kiépített széksorokon foglalhatnak helyet a vendégek. A kezdés előtti egy órában bárzongorista várja őket, a Törley pincészet egy pohár pezsgővel kedveskedik a koncertre érkezőknek. A bárest ideje alatt lehetőség lesz bort, kávét és süteményeket vásárolni a földszinten. Háziasszony: Szulák Andrea (ének). Közreműködnek: Sárik Péter (zongora), Berkes Balázs (bőgő), Gálfi Attila (dob), Sárközy Lajos cigányzenekara. Műsor: a 20-as, 30-as és 40-es évek legszebb melódiái, majd tánczene éjfélig a Pankastic! zenekarral.
A Jövő Generációja
– a Virtuózok, a Cseh Tamás Program és Junior Prima díjasok matinékoncertje február 26-án 11.00. Közreműködnek: Boross Misi (zongora), Devich Gergely (cselló), Hungarian FolkEmbassy, Kállai Ernő (hegedű), Kökény Tamás (nagybőgő).
Pajor Ildikó kiállítása a Cziffra Fesztiválhoz kapcsolódóan
február 28-ig látható a Reich Károly Lépcsőház Galériában. A belépés díjtalan.


További információ: www.cziffrafesztival.hu