Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Cziffra Fesztivál

Az első fesztivál nagy sikere után 2017. február 21–26-ig kibővült összművészeti programokkal, külföldi vendégművészekkel immár két helyszínen, a MOM Kulturális Központban és a Zeneakadémián rendezik meg a Cziffra György Fesztivált.

Újabb díjakat kapott a MOM Sport

Tovább szépül a MOM Sport Uszoda és Sportközpont belső tere, legutóbb a kávéházi rész és a közösségi tér újult meg. Szakmai szervezetek ismét díjazták a Hegyvidéki Önkormányzat Csörsz utcai sportközpontjában folyó munkát: a Magyar Marketing Szövetség különböző kategóriákban négy elismerést ítélt oda a MOM Sportnak, amely immár második alkalommal a legjobb hazai márkáknak járó Magyar Brands védjegyet is elnyerte.

Roppanós saláták, üdítő színek az asztalon – télen is!

Javában tart már a farsang, sajnos nemcsak a konyhában, de a vírusok között is. Szerencsére van egy-két szívmelengető ötletünk a fagyos téli napokra! Igyekszünk élénk színekkel elterelni a figyelmet a szmogos szürkeségről, ami körülvesz minket: cibere helyett káposztalevest főzünk, forró koktélt kínálunk a farsangi bálra, és persze az idén is kihasználjuk a Meyer-citrom szezonját egy friss és üde olasz citromtorta erejéig.

Ebösszeírás márciustól

Tisztelt Ebtartók! Tisztelt Kutyatulajdonosok!

Az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 42/B. § (1) bekezdése előírja, hogy az eb tartási helye szerint illetékes önkormányzat háromévente legalább egy alkalommal ebösszeírást végezzen. Az ebösszeírás ideje: 2017. március 1.–2017. május 31.

Időskori szembetegségek

Tizenkettedik évadát kezdte januárban az Egészségesen a Hegyvidéken – Szabadegyetem. A MOM Kulturális Központban megtartott első előadásban dr. Csoma Éva, a Szent János Kórház szemész főorvosa a leggyakoribb időskori szembetegségekről beszélt.

Negyedmilliárdos fejlesztés a Korányiban

A tüdőgyógyászat centrumaként működő Országos Korányi Pulmonológiai Intézet egy állami pályázat keretében, több környékbeli intézménnyel konzorciumot alkotva, összesen 266 millió forint állami támogatást nyert el fejlesztési tervei megvalósításához. Több osztály megújul, egy eddig kihasználatlan épületben pedig megoldódhat a gépi lélegeztetésre szoruló betegek komfortos elhelyezése.

Alattomosan támad a prosztatatrák

Magyarországon a prosztatarák a második leggyakoribb halálok az 50 év feletti férfiak körében, évente legalább ezerötszázan halnak meg ebben a daganatos betegségben. A halálesetek számát jelentős mértékben csökkenteni lehetne, ha a veszélyeztetett korcsoportba tartozók évente egyszer felkeresnék az urológust.

„Engedem, hadd menjen”

A zenélés öröméért alakult 1988-ban a zenekara, és bár nem kergették a sikert, az mégis rájuk talált. Csík János, a Csík zenekar vezetője maga is úgy látja, hogy az igazi ismertséget az hozta meg számukra, amikor könnyűzenei slágereket kezdtek átdolgozni, köztük a Most múlik pontosan című dalt. Szeretné, ha hasonló örömet szerezhetnének az embereknek az Esszencia zenekarral, a népzene és komolyzene ötvözésével. Aki ellátogat február 4-én a MOM-ba, élőben is megbizonyosodhat az új kísérlet szándékáról.

Egy batyuval jöttek, egy batyuval mentek

A kitelepített magyar svábokat szállító első vonatszerelvény 1946. január 19-én indult el Németországba. Ebből az alkalomból az idén is megemlékezést tartott a XII. kerületi Német Nemzetiségi Önkormányzat és a Svábhegyi Hagyományőrző Egyesület.

Izlandról álmodik a cserkészszív

Iskola mellett bármilyen munkát elvállal; jelenleg újságíróként dolgozik, de szívesen segít a ház körül, könyvet szerkeszt, felolvas, és levelet is fogalmaz, ha kell. Tóth Márton nem ismer lehetetlent, minden szabad idejét kész feláldozni arra, hogy kijuthasson az izlandi cserkész-világtalálkozóra, ahová csak a legjobbak kaphattak meghívót. A szigorú válogatón túl van, de most jön a neheze: a cserkészálom beteljesülése a hegyvidékieken is múlhat.

Változnak az óvodai körzethatárok

Több környezetvédelmi program is indul az idén gyerekek részére, és a meglévő sportolási lehetőségek is bővülnek – hangzott el a januári óvodavezetői értekezleten. A májusi beiratkozáskor már az újonnan kijelölt körzethatárokat veszi figyelembe a Hegyvidéki Önkormányzat.

Az ELSŐ kiállítással nyitott újra a Hegyvidék Galéria

A magyar kultúra napja alkalmából felavatta az önkormányzat a Hegyvidék Galéria új kiállítóhelyét a Királyhágó téren. Az első kiállításon a huszadik század hat kiemelkedő, a Hegyvidéken élt alkotójának munkái láthatók.

Esti mesék és családi legendák

Láttam már őt fényképeken, tudtam, mire számítsak, a személyes találkozás azonban még így is meglepetésként ér. Dr. Báthory Katalin, a Hegyvidék díszpolgára, akit a napokban köszöntöttek 90. születésnapja alkalmából, csinosan és fiatalos lendülettel fogad. Azonnal leszögezi, hogy tegezni fog, mint mindenkit, aki fiatalabb nála.