Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Új gyermekrendelő a Böszörményi úton

A múlt év őszén hároméves rendelőfelújítási programot indított el a Hegyvidéki Önkormányzat. A tervezett munkák során komfortosítják, esetenként bővítik a háziorvosi rendelők váróit, ahol szükséges, megújítják a homlokzatot és a betegrendelőket, továbbá az akadálymentes környezet megteremtése érdekében rámpákat építenek, és átalakítják a mellékhelyiségeket.
Elsőként a Böszörményi úti gyermekrendelő újul meg, de nem a jelenlegi helyszínen, a 42-es szám alatti épületben, hanem a Böszörményi út 20–22.-ben lévő önkormányzati tulajdonú irodaház földszintjén, közvetlenül a felnőtt háziorvosi rendelő mellett.
„A jelenlegi hely kicsi négy házi gyermekorvosnak és hét területi védőnőnek – indokolta Gallai Dolores, a polgármesteri hivatal egészségügyi referense a gyermekrendelő áthelyezésének okait. – A négy házi gyermekorvos most egyetlen betegrendelőben, egymást váltva rendel, ami forgalmasabb napokon, járványok idején azzal jár együtt, hogy a következő orvos csak késve tudja megkezdeni a rendelését. A várókban sincs elég hely, azok mind a beteg-, mind az egészséges oldalon meglehetősen kis alapterületűek.”
Míg a jelenlegi rendelő 160 négyzetméteren működik, addig az újat 238 négyzetméteren alakítják ki, két betegrendelővel, tágas és kényelmes várókkal, egészséges- és várandós-tanácsadóval, orvosi pihenővel és szociális blokkal, külön bejárattal rendelkező fertőzőblokkal, akadálymentes közlekedéssel és mellékhelyiségekkel, valamint a védőnők számára elkülönített irodákkal – mondta el lapunknak Rimóczi János, a polgármesteri hivatal városfejlesztési irodájának vezetője. A helyiséget a gyerekek igényei szerint rendezik be, a színes dekoráció mellett játszóeszközök teszik majd könnyebbé a várakozással eltöltött időt.
A tavaly novemberben megkezdett kivitelezési munkák hamarosan véget érnek, a tervek szerint március elejétől már az új helyszínen fogadhatják pácienseiket a házi gyermekorvosok. A költözés pontos dátumáról következő lapszámainkban adunk hírt.

z.