Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Augusztusra_befejezodik_a_Hataror_ut_atepitese

Augusztusra befejeződik a Határőr út átépítése

A kivitelezés az ütemtervnek megfelelően halad, így augusztus 18-ig átadják a forgalomnak a megújult Határőr utat.

Az idei év egyik legjelentősebb útfejlesztése a Határőr út teljes szerkezetű átépítése a Gaál József út és a Ráth György utca között, mintegy 340 méteres szakaszon. Annak érdekében, hogy az átmenő forgalom biztosítva legyen, és a munkálatok minél kevesebb kellemetlenséget okozzanak az ott élőknek, az építkezés több részletben zajlik.
Az első két ütem már befejeződött, a helyükre kerültek a burkolati jelzések, azonban a Határőr úton a kivitelezés ideje alatt továbbra is egyirányú marad a közlekedés. Ez azt jelenti, hogy a Ráth György utca és a Gaál József út felől is csak az Alma utca irányába lehet gépkocsival haladni, az Alma utca pedig kizárólag a Városmajor utca felé járható. Az építkezés befejezése után visszaáll a környéken korábban megszokott forgalmi rend.
Jelenleg a fejlesztés harmadik üteme zajlik, a szakemberek július első hetében végeznek az aszfaltozással. Ezt követően kezdődik meg a Ráth György utca és az Alma utca közötti útpálya alsó felének teljes újjáépítése, ami az eddigiekhez hasonlóan magában foglalja a pályaszerkezet cseréjét is. A kivitelezés az ütemtervnek megfelelően halad, így augusztus 18-ig átadják a forgalomnak a megújult Határőr utat.
A parkolási rend nem változik, továbbra is párhuzamosan lehet megállni mindkét oldalon. A gépkocsibehajtók előtt, azok jelzésére, egyértelmű burkolati jeleket festenek fel. Korábban ugyanis sokszor előfordult, hogy az autósok a garázsok, behajtók előtt parkoltak.
A nyárra tervezett nagyobb lépcsőrekonstrukciók közül már elkészült a Márffy utca kopott, kockaköves lépcsőjének korszerűsítése, továbbá az Álom utcát a Tusnádi utcával összekötő lépcső, valamint a Rőzse utca és a fogaskerekű megállója közötti lépcső felújítása. Hátravan még a Csemegi lépcső teljes átépítése és a Csobolyó lépcső botlásmentesítése – ezek a munkák iskolakezdésig biztosan befejeződnek.

-sm-