Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Kulonleges_kepzes_diakoknak

Különleges képzés diákoknak

Európában egyedülálló és világviszonylatban is különlegesnek számító magánoktatási intézmény költözött a Hegyvidék Bevásárlóközpontba. Az Open Mind Oktatási Központ egyéni képzés keretében, személyre szabott ütemterv alapján, angol és magyar nyelven segíti a diákok tantárgyi ismereteinek elmélyítését, a magyar és az IB (International Baccalaureate) nemzetközi érettségire való felkészülést, továbbá azt, hogy a fiatalok sikeresen folytathassák tanulmányaikat a legjobb hazai és külföldi egyetemeken.
„Hiszünk abban, hogy minden tanulóban megvan a lehetőség teljesítőképessége maximumának elérésére. Mi arra ösztönözzük őket, hogy a tanulmányaik során kitűzött céljaikat meg is valósítsák” – beszélt az Open Mind Oktatási Központ filozófiájáról Szilágyi Katalin ügyvezető igazgató.
A komplex program alapja a tárgyi anyag elsajátítását és a tudás elmélyítését szolgáló egyéni oktatás, aminek a hatékonyságát a folyamatos monitorozás, az előrejutás mérhetősége garantálja. A diákok rendszerint jóval gyorsabban haladnak, mint az iskolában – egyikük, például, két hónap alatt sajátította el fél év anyagát. Az oktatás része a tanulási készségfejlesztés is, ami a figyelemösszpontosító készség, az elemző és a kreatív gondolkodás javítását, valamint a vizsgázási rutin kialakítását szolgálja.
„Elsősorban a nemzetközi iskolákban zajló képzést egészítjük ki, hiszen diákjaink többsége onnan érkezik. De magántanulókkal is foglalkozunk; van, aki az összes tantárgyat nálunk tanulja” – mondta Szilágyi Katalin.
A diákok túlnyomórészt középiskolások, ugyanakkor általános iskolások is járnak az intézménybe, már 10 éves kortól. Nagyjából 40–60%-os a magyarok és a külföldiek aránya; angol, amerikai, német, olasz, spanyol, orosz, kínai, japán és egyiptomi fiatal is jár az Open Mind Oktatási Központba. A tanári gárda szintén nemzetközi, angolul vagy igény szerint magyarul oktat a többi között matematikát, történelmet, fizikát, biológiát, kémiát és gazdaságtant.
A négy éve alakult oktatási központ eddig a Maros utcában működött, nemrégiben költözött az Apor Vilmos téri bevásárlóközpont első emeletére, ahol elegáns, tágas térben fogadhatja a hallgatókat. Ahhoz azonban, hogy valaki részt vegyen az oktatásban, nem feltétlenül kell személyesen megjelennie: tanár és diák interneten, Skype-pal is tarthatja egymással a kapcsolatot. Ezt a lehetőséget főként a külföldiek használják ki, akik időnként Sanghajból, New Yorkból és a világ más nagyvárosaiból jelentkeznek be.
Az Open Mind Oktatási Központ nyitva tart az iskolai szünet idején is. A nyári foglalkozásokon lehetőség nyílik a tantárgyi felzárkóztatásra annak érdekében, hogy szeptemberben már felkészülten lehessen kezdeni az új tanévet. Azokat is várják a központba, akik most kezdik az angoltanulást, esetleg a közép- vagy felsőfokú angol nyelvvizsgájukra készülnek.

sz.