Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Megujult__a_Csorsz_park

Megújul a Csörsz park

A környéken élők és a Hegyvidéki Önkormányzat összefogásával 2016 elején sikerült jelentős mértékben átalakíttatni a Testnevelési Egyetem kampuszfejlesztési terveit. A közös fellépés egyik eredménye, hogy az egyetemi beruházások nem érintik a Csörsz parkot. A sokak által kedvelt zöld terület mérete nem csökken, sőt, hamarosan szebb és komfortosabb lesz, mint eddig, az önkormányzat ugyanis vállalta a felújítását.
A park rendbetételének módjáról tavaly májusban három koncepció közül választhattak a környékbeli lakók. A győztes terv kihirdetése után azonban sokan jelezték, hogy hiányolják belőle a különféle fejlesztési elemeket, ezért az önkormányzat úgy döntött, ismét szavazást hirdet a témában. Másodjára nem kész koncepciókat tett közzé, hanem hétféle fejlesztési célt jelölt meg. Ezek sorrendbe állításával pontosan kirajzolódott, milyen jellegű beavatkozásokat tart szükségesnek az érintett hegyvidékiek többsége.
„A legtöbben a zöld terület megújítását rangsorolták az első helyre, amit fontossági sorrendben a játszótérfejlesztés, a közvilágítás bővítése és a Hegyalja út melletti zajvédő fal kialakítása követett, így ezeket végezzük el rövidesen” – beszélt a napokban záruló, több száz lakó részvételével zajló második szavazás eredményéről Kovács Lajos alpolgármester.
A munkálatokra összesen 55 millió forint áll az önkormányzat rendelkezésére, aminek részbeni felhasználásával remélhetőleg már az idén megújulhat a zöld terület. A többi fejlesztés várhatóan jövőre valósulhat meg.

sz.