Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Korbe_futottak_a_Balatont

Körbefutották a Balatont

Közel tízezren neveztek az idei Ultrabalatonra, amin a résztvevők biciklivel vagy futva, csapatban vagy egyéniben rajthoz állva kerülték meg a tavat. Köztük volt a Városmajori Futóklub két csapata is: a tapasztaltabb futókból álló Hegyvidéki Aljas Nyolcas 19:31:27-es, míg a kevesebb rutinnal rendelkező tagokból verbuválódó Városmajori Piszkos 12 22:32:01-es idővel teljesítette a 220 kilométeres távot. Mindkét eredmény jóval a verseny befejezésére rendelkezésre álló 32 óra alatt van.
Ezúttal harmincnyolc váltópontot állítottak fel a szervezők, a leghosszabb szakasz 10, a legrövidebb mindössze 2 kilométer volt, amit a kezdők is könnyen teljesíthettek.
„Már tavaly is szerettünk volna elindulni, azonban kicsúsztunk a nevezési határidőből, ezért most semmit sem bíztunk a véletlenre. Az edzéseket is időben elkezdtük, sőt, a csapattagok önszorgalomból a téli szünetben minden héten kint voltak a városmajori futókörön, valamint az átadása után a Normafa-pályán” – mesélt az előzményekről Markocsán Sándor. A futóklub edzője elmondta, hogy a tagokat a felkészültségük alapján választották ki, azt is megbeszélték, ki mekkora távot tud vállalni. „Büszke vagyok a tanítványainkra, mindenki nagyszerűen versenyzett” – tette hozzá.
Ott volt az Ultrabalatonon a többiekkel Móczán Mónika, az Aktív Hegyvidék programot koordináló Hegyvidéki Szabadidősport Központ Nonprofit Kft. vezetője is, aki arról beszélt, hogy közösen, egymást segítve sikerült legyőzni a nem mindennapi kihívást, és beérni a célba: „Most értettük meg igazán, hogyan tanít meg a sport az összetartásra, a tettrekészségre, a kitartásra és nem utolsósorban a csapatérdek előtérbe helyezésére.”

M.

További információk a futóklubról: https://www.facebook.com/varosmajorifutoklub