Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Megszepult_a_Rege_park

Megszépült a Rege park

Egy délelőtt alatt kitakarították és megszépítették a Rege parkot a hegyvidéki polgármesteri hivatal dolgozói. A Föld napja alkalmából szervezett program keretében öt előre kijelölt helyszínen folyt a munka, amelynek csak kisebb része volt az eldobált hulladékok összegyűjtése, pedig az önkéntesek még a közeli Hegyhát úton is takarítottak.
A lelkes csapat tagjai gyors felújítást végeztek a játszóhelyeken: szakszerűen lecsiszolták és lefestették a játszószereket és az utcabútorokat, továbbá felásták a homokozókat. A park sétaútjai mellett saraboltak, gazoltak, és az ottani padokat is átfestették. Az ehhez szükséges felszerelést és eszközöket – kesztyűt, festéket, csiszolópapírt, ecsetet, ásót – az önkormányzat biztosította.
A tervek szerint minden évben hasonló módon, saját kezűleg, közösségi munkában tennének még barátságosabbá egy XII. kerületi közterületet a polgármesteri hivatal munkatársai. Az ősz folyamán erre a Hegyvidék lakóinak is lehetőségük nyílik, az országos „TeSzedd!” programhoz kapcsolódva ugyanis ismét sor kerül a hagyományos kerületi nagytakarításra.

M.