Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Nyari_Vackor_Tabor_a_Vadasparkban

Nyári Vackor Tábor a vadasparkban

A Budakeszi Vadaspark az idén nyáron is napközis tábort szervez olyan általános iskolás gyerekeknek, akik kedvelik a természetet és szívesen részt vesznek némi erdei kalandban. A Vackor Tábor leendő lakói, a környezet adta lehetőségeket kihasználva, játékos formában ismerkedhetnek meg őshonos fákkal, növényekkel, betekinthetnek a vadaspark életébe, kipróbálhatják magukat gondozóként, etethetik, simogathatják az állatokat.
A napi programok során kecskét fejhetnek, lovagolhatnak és lovaskocsikázhatnak is. Mindemellett bejárhatnak a „kisállatsuliba”, ahol a gondozókkal együtt mosómedvét, nyestkutyát és sakált trenírozhatnak.
További élmények várnak a gyerekekre a kalandpark kötélpályáin, a maradék időben pedig közös foglalkozásokkal, játékokkal vezetik rá őket a környezettudatos szemlélet elsajátítására, az egészséges életmódra, a természet és az állatvilág tiszteletére, a környezet védelmének fontosságára. Remélhetőleg nem lesz rá szükség, de rossz idő esetén a szervezők esőprogrammal készülnek, amelyet természetesen fedett helyen rendeznek meg.
Nemcsak iskoláskorú résztvevőket, hanem önkénteseket is várnak a június végétől augusztus közepéig tartó Vackor Táborba. A tizennyolcadik életévüket már betöltő, lehetőleg táboroztatási tapasztalattal rendelkező felnőtteknek vállalniuk kell, hogy mindennap közreműködnek egy-egy turnus programjainak lebonyolításában (az ötnapos turnusok hetente indulnak). A segítők munkáját napi háromszori étkezéssel és egyéves felnőttbérlettel honorálja a Budakeszi Vadaspark.

d.

A Vackor Tábor programjairól, a jelentkezés módjáról és a részvételi költségekről a www.vadaspark-budakeszi.hu honlapon olvasható részletes tájékoztató.