Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Serult_gyerekek_fejleszteset_tamogattak_a_keruletiek

Sérült gyerekek fejlesztését támogatták a hegyvidékiek

Kétmillió forint összegű támogatással „tankolták fel” a Hegyhát úti Gennaro Verolino iskolát azok a hegyvidékiek, akik a MOL két töltőállomásán aktívan használták Hegyvidék Kártyáikat, és szavaztak arról, hogy az ily módon összegyűlt adományforintokat a sérült gyerekek fejlesztésére fordítsák. Az adományokat Pokorni Zoltán polgármester és Szollár Domokos, a MOL-csoport kommunikációs igazgatója adta át a speciális intézményben tanuló diákoknak.

„Többet tehet, mint gondolná” címmel három évvel ezelőtt hirdette meg közös jótékonysági programját a Hegyvidéki Önkormányzat és a MOL. Ennek lényege, hogy a MOL Istenhegyi úti és Mészáros utcai töltőállomásain történő tankolások során, amennyiben a MOL Multipont törzsvásárlói programhoz csatlakozó, ingyenesen igényelhető Hegyvidék Kártyát is használjuk, literenként öt forintot jóváírnak egy XII. kerületben megvalósítandó nemes célra.
„Az adományforintok folyamatosan gyűlnek, felhasználásukról évről évre közösen dönthetünk” – beszélt a program részleteiről Pokorni Zoltán polgármester. Felidézte, hogy az internetes szavazások eredményei alapján 2015-ben a Hegyvidéki Mesevár Óvoda udvarán alakítottak ki egy sáros időben is használható, gumiborítású játszóhelyet, egy évvel korábban pedig a Fekete István Általános Iskola és Előkészítő Szakiskola sajátos nevelési igényű tanulóinak zenei fejlesztéséhez vásároltak ritmushangszereket. A múlt év végén tartott szavazáson ismét a sérült gyerekek támogatása mellett tették le voksukat a legtöbben, így most (az intézmény alapítványának közreműködésével) a Hegyhát úti Gennaro Verolino Általános Iskola, Készségfejlesztő Speciális Szakiskola és Kollégium kapta meg az összegyűlt kétmillió forintot.
„A MOL az egyik legnagyobb cég Magyarországon, fontosnak tartjuk, hogy visszaadjunk a közösségeknek mindabból, amit megtermeltünk” – hangsúlyozta az adományok átadása alkalmából Szollár Domokos, a cég kommunikációs igazgatója. Hozzátette, hogy a Hegyvidéki Önkormányzattal közösen indított jótékonysági kezdeményezés jól illeszkedik a MOL Gyermekgyógyító Programjába, amelynek keretében az elmúlt tíz évben félmilliárd forinttal támogatták a krónikusan beteg, fogyatékkal élő vagy a lelki egészség szempontjából veszélyeztetett gyerekek gyógyulását, rehabilitációját.
Az adományforintokról szóló szavazás alkalmából három kisfilmet tettek közzé, hogy a hegyvidékiek megismerhessék munkájukat, diákjaikat – mondta el Ammerné Nagymihály Emília, a Gennaro Verolino iskola igazgatója. A kollégája, Nesztinger Szilárd által készített filmek hamar elérték célközönségüket: a Facebookra felkerülő Samu című videót például – ami az egyik beszélni nem tudó, de megfelelő eszközökkel kommunikálni képes tanulójukat mutatja be – rövid idő alatt 16 ezren nézték meg.
A Multipont funkcióval is rendelkező Hegyvidék Kártyák tulajdonosainak jóvoltából az összegyűlt támogatási összegből a gyerekek képességfejlesztéséhez szükséges eszközöket vásárolhatott az iskola: a többi között tableteket, azaz könnyen kézbe fogható, érintőképernyős számítógépeket, továbbá képkártyák előállításához szükséges papírokat, nyomtatópatront, lamináló gépet és fóliát, amikkel fejleszteni lehet a beszédproblémával küzdő gyerekek kommunikációját.
A Gennaro Verolino szakiskola olyan gyógypedagógiai nevelési, oktatási intézmény, ahol autizmus spektrumzavarral küzdő tanulók általános iskolai nevelése, oktatása, fejlesztése mellett enyhén és középsúlyosan értelmi fogyatékos, valamint halmozottan sérült fiatalok speciális és készségfejlesztő képzése folyik. Az iskolában jelenleg háztartástant, szövést és kertgondozást tanulhatnak a diákok.

z.