Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

A zöldhulladék begyűjtése

A nem komposztált zöldhulladékot a képződés helyén, az erre a célra gyártott, elkülönített gyűjtőedényben vagy biológiailag lebomló zsákban kell gyűjteni 2016. január 1-jétől a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás végzésének feltételeiről szóló 385/2014. (XII. 31.) Kormányrendelet értelmében.
A Fővárosi Közterület Fenntartó (FKF) Nonprofit Zrt. március 20-tól megkezdi az ingatlanok elé kihelyezett zöldhulladék elszállítását. Kizárólag a cég saját logójával ellátott, „kerti zöldhulladékgyűjtő zsák” feliratú, biológiailag lebomló zsákokat viszi el ingyenesen.
A zsákokat a lakossági hulladékgyűjtő udvarokban, valamint az Ecseri út 8–12. alatti ügyfélszolgálati irodában és a II., Fő utca 47. alatti Budai Ügyfélszolgálati Központban – itt egyelőre csak bankkártyát fogadnak el – lehet megvásárolni 235 forintért. A jelentősen megnőtt igényekre tekintettel érdemes előzetesen telefonon érdeklődni a rendelkezésre álló készletről.
A Hegyvidéken az elszállítás szerda reggelenként történik. A zsákokba az FKF tájékoztatása szerint kizárólag kerti zöldhulladék, azaz lomb, fa- és bokornyesedék, nyírt fű, valamint gyom kerülhet. Kivételt jelentenek ez alól a magas gyanta-, továbbá mérgezőanyag- és olajtartalmuk miatt nehezen komposztálható fenyőfélék és a diófa. A vastagabb faágakat legfeljebb egyméteresre darabolva, összekötve kell kitenni.
A zöldhulladék a Pusztazámori Regionális Hulladékkezelő Központba kerül, ahol szakszerűen komposztálják, majd visszakerül a természetes körforgásba. További információk: www.fkf.hu.

-os