Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Lomtalanítás a Hegyvidéken

Tisztelt Hegyvidéki Polgárok!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az FKF Nonprofit Zrt. Budapest XII. kerületében 2017. március végén, április elején végzi a szokásos évi lakossági lomtalanítást.

A kerületen belül az egyes körzetekben különböző időpontokban kerül sor a lomok elszállítására. A kihelyezésre vonatkozó időpontokról az FKF Nonprofit Zrt. tájékoztató levelet küld a kerületi lakosoknak.

Fontos tudni, hogy az FKF Nonprofit Zrt. kizárólag a kikészítésre biztosított időpontot követő napon szállítja el a háztartásokban keletkező nagy darabos hulladékot (bútorok, háztartási gépek, ládák, dobozok stb.). A lomtalanítás során tilos kihelyezni mindennapos háztartási hulladékot, építési törmeléket, szénport, földet, autóroncsot, gumiabroncsot, veszélyes hulladékot, zöldhulladékot. Veszélyes hulladékot csak és kizárólag az értesítőben megadott napon és helyszínen lehet leadni.

A lomokat csak az FKF Nonprofit Zrt. által hivatalosan közölt napokon szabad kihelyezni, 18.00 órától! Ezen időpontoktól eltérő kihelyezés esetén a 2012. évi II. törvény a szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről kimondja, hogy köztisztasági szabálysértés elkövetése miatt szabálysértési eljárás indítható.

A hulladékról szóló 2012. évi CLXXXV. törvény 43. §-a alapján a lomtalanítás során közterületre helyezett hulladék a közszolgáltató tulajdonát képezi. Eltulajdonítása értékhatártól függően lehet tulajdon elleni szabálysértés vagy esetleg bűncselekmény.

Felhívjuk figyelmüket, hogy a lomtalanítás időszakában a bűncselekmények (lopások, betörések, besurranó tolvajlások stb.) száma megnövekedhet, ezért fokozottan ügyeljenek értékeikre, lakásaik, házaik biztonságára. Így különösen fontos, hogy a lomok kihelyezése valóban csak az elszállítást megelőző napon, 18.00 óra után történjen meg. (Bűncselekmény észlelése esetén hívja a 112-es segélyhívószámot, illegális közterület-foglalás esetén pedig a Hegyvidéki Rendészet munkatársait a 225-0147-es telefonszámon.)

Amennyiben a lomtalanítást érintő szakaszon útfelújítás, egyéb forgalomakadályozó kivitelezési munka zajlik, a lomokat a legközelebbi, közúti közlekedésre alkalmas, a lomtalanító gépjármű által megközelíthető helyre kell kihelyezni.

Veszélyes hulladékok átadására kizárólag az FKF Nonprofit Zrt. tájékoztatójában megjelölt napokon és helyszíneken van lehetőség.

Tájékoztatjuk, hogy a lomok elszállítását követően a lomtalanítást igénybe vevő köteles a kikészítésre használt területet összetakarítani.

Óvjuk környezetünket, biztonságunkat, csak a kijelölt napon helyezzék ki a lomokat!

Köszönjük együttműködésüket!

Hegyvidéki Önkormányzat

1126 Budapest Böszörményi út 23–25.

Telefon: 224-5900

www.hegyvidek.hu, www.facebook.com/Hegyvidek