Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Ujabb_utak_ujulnak_meg

Újabb utak újulnak meg

Novemberben is zajlanak útjavítások és közlekedésbiztonságot szolgáló beruházások a Hegyvidéki Önkormányzat megbízásából. Amíg az időjárás engedi, folytatódnak a közműfejlesztések is.
A Virányos út Napos út és Kútvölgyi út közötti szakaszán a Pulzus Plusz Kft. gázvezeték-rekonstrukciót, míg a Gébics utcában a Hydro-Logic Kft. vízvezeték-felújítást végez. Megújul a gázvezeték a Cédrus utca és Felhő utca 14. között, itt a Gázkar K a kivitelező.
A távközlési hálózat fejlesztésének részeként, a Magyar Telekom Nyrt. megbízásából, a XII. kerület több pontján folynak burkolatbontással is járó munkálatok. Az érintett útszakaszokon ideiglenes forgalmi változásokra, a parkolási lehetőségek és a gyalogosforgalom korlátozására kell számítani.
Hamarosan befejeződik a Tóth Lőrinc utca és az Istenhegyi út kereszteződésében, a Fekete István iskola közelében egy új, a korábbinál biztonságosabb gyalogátkelőhely kialakítása. A jobb oldali járda végén padkás sziget épül, így az alulról érkező autók nagyobb ívben és lassabban fordulhatnak rá a Tóth Lőrinc utcára. Az átkelő még könnyebb észleléséhez a zebra felfestése is hozzájárul.
Szintén a gyalogosok védelmét szolgálja a Mártonhegyi úton, a Svábhegyi Bölcsőde bejárata közelében egy hat és egy hét méter széles sebességcsillapító küszöb. A tervek szerint mindkettő még ebben az évben a helyére kerül. Gyalogátjáró épül a Tornalja utca és a Kempelen Farkas utca kereszteződésénél is, ahol emellett szegélykorrekció és burkolatfestés történik, valamint fejlesztik a közvilágítást.
A következő hetekben megújul a rossz állapotú útburkolat, és új szegély készül a Rácz Aladár út végén. Folyamatban van a járda rekonstrukciója a Kiss János altábornagy utca alsó szakaszán, a Győri út és az Alkotás utca között. A munkálatok nem érintik a várakozás rendjét, a felújítást követően továbbra is engedélyezett lesz a részleges járdára parkolás.

mm.