Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Elégedettek a lakók a Határőr út felújításával

A nyáron teljes szerkezetében átépítették a Határőr utat a Gaál József út és a Ráth György utca között. A megújult szakaszt már hetekkel az iskolakezdés előtt átadták a forgalomnak. Bár egy ilyen nagyszabású útépítés kellemetlenségeket is jelent a környéken élők számára, ez esetben a lakók nem tapasztaltak semmilyen komolyabb problémát a munka szervezésével, valamint annak eredményével kapcsolatban – derült ki a Hegyvidéki Önkormányzat felméréséből.
A kérdőívet kitöltők mindegyike kiemelte, hogy már régóta vártak a rossz állapotú út rendbetételére, ezért fontosnak, hasznosnak tartják az útpálya újjáépítését. Megfelelőnek találták az útépítés idején alkalmazott forgalomtechnikai szabályozást: az átmenő forgalom biztosítása érdekében a munkálatokat több ütemre osztották, így az útpálya egyik oldalát egy irányban a felújítás alatt is használhatták az autósok.
Elégedettek voltak az itt élők azzal a megoldással is, hogy a parkolási korlátozások idejére várakozási engedélyt kaphattak az 1-es számú parkolási zónába, a Határőr út ugyanis nem tartozik a fizetési övezethez. Az ingatlanok megközelítésével kapcsolatban sem jeleztek problémát az érintettek.
A válaszok alapján elmondható, hogy a kivitelező szakemberei kiválóan végezték munkájukat. A végeredményt, azaz az új utat nem érte kifogás, inkább csak azzal kapcsolatban érkezett kérés, hogy a többi rossz állapotú környékbeli út is hasonlóan jó minőségben újuljon meg. Egyedül az zavart néhány lakót, hogy az út mellett tárolták a kivitelezés során keletkezett hulladékot. Ezt a munkálatok végeztével természetesen elszállították, ahol pedig szükséges volt, újrafüvesítették a zöld területet.

sz.