Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Adni_es_kapni_jo

Adni és kapni jó

Minőségi ruhák, játékok, könyvek és használati tárgyak cseréltek gazdát a Hegyvidéki Kulturális Szalon és a Nagycsaládosok Országos Egyesülete hegyvidéki csoportjának őszi jótékonysági ruhabörzéjén. A szokásoknak megfelelően semmiért sem kellett fizetni, bárki bármit ingyen hazavihetett. Még így is sok kiváló állapotú darab maradt, ezeket a szervezők ezúttal a Menedékház Alapítványnak továbbították.
„Öt évvel ezelőtt keresett meg minket a nagycsaládosok hegyvidéki csoportja, mi pedig azonnal helyet adtunk a kezdeményezésüknek, amit népszerűsítünk is a szalon látogatói között” – mesélt a kezdetekről Menyhárt Éva. A Hegyvidéki Kulturális Szalon vezetője elmondta, hogy minden alkalommal egy rászorulókkal foglalkozó civil szervezetet vagy segítő intézményt támogatnak, korábban már a „Hajléktalan” óvoda, anyaotthonok és határon túli egyesületek is részesültek az adományokból.
A nagycsaládosok egyesületét képviselő Pintér Ágnes arról beszélt, hogy a több gyermeket nevelő embereknél általában rengeteg ruha, játék gyűlik össze, amiket örömmel továbbadnának. Ez fordítva is igaz, hiszen sokan szívesen válogatnak a leadott tárgyak, ruhák között. Innen jött a jótékonysági börze ötlete, ami a kezdetek óta töretlen népszerűségnek örvend. Bár a felhívás kizárólag a nagycsaládosok levelezőlistájára kerül fel, nincs hiány csatlakozókból, az idén például közel harminc családtól érkeztek felajánlások.
Ezt erősítette meg Anikó is, aki négy zsák ruhát és játékot hozott. „Iskolakezdés előtt mindig átnézzük, mire nincs már szüksége a gyerekeknek, mit tudnánk jó szívvel másoknak adni. Persze, a börzén én is keresgélek, de ha nem találok semmi érdekeset, az sem baj, sokkal fontosabb, hogy másoknak örömet szerezhetek” – mondta a hegyvidéki anyuka.
A jótékonysági akciót évek óta támogató Kertai Zsuzsa szerint az összes ajándék mögött ott van a szeretet és a jóakarat. Ahogy fogalmazott, ez a lelki hozzájárulás teszi igazán különlegessé és sikeressé a hegyvidéki ruhabörzét.

sm.