Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Ivokut_keszul_kutyaknak_a_Hovirag_uton

Ivókút készül kutyáknak a Hóvirág úton

Az idén már több fejlesztés is megvalósult a Hóvirág út és a Rácz Aladár út találkozásánál lévő kutyafuttatóban a környékről oda járó gazdák kérésére. A futtató két bejárata közötti, valamint a kutyakukához vezető gyalogutat az ebek lábát kímélő fenyőkéreg borítással látták el a kivitelezők, hogy esős időben ne a sáros talajon kelljen közlekedni.
Eltávolították a szúrós bokrokat és kúszónövényeket, valamint egy helyen a régi betonburkolatot. Kijavították az egyik kaput, így a kisebb termetű kutyák már nem tudnak átbújni alatta, egy korábban ott álló – sajnálatos módon eltűnt – pad helyére pedig újabbakat hoztak. A kért közvilágítás tervei az év végéig elkészülnek, a megvalósításra a jövő évi költségvetés biztosíthat fedezetet.
A gazdák igényei között a kutyáik által használható ivókút kiépítése, valamint kisebb agility játékok – azaz a különféle ügyességi feladatok gyakorlását lehetővé tévő eszközök – kihelyezése is szerepel, de ezek pénzügyi korlátok miatt ebben az évben nem valósulhatnak meg egyszerre. A Hegyvidéki Önkormányzat ezért az elmúlt hetekben megkérdezte a környéken élő kutyatartókat, véleményük szerint melyik fejlesztés készüljön el hamarabb, lehetőleg még 2017-ben. A válaszok alapján előbb az ivókutat helyezik ki, várhatóan október elején.
Nem ez lesz az első kutyák által használható kút a XII. kerületben, már a Csörsz parkban is működik hasonló eszköz, amely nagyban megkönnyíti az állatok itatását.

z.