Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

TeSzedd a Hegyvidéken!

Varázsoljuk tisztává lakókörnyezetünket együtt! Találkozó: 2017. szeptember 14-én 13 órakor a Széchenyi emlékút - Melinda út - Ágnes út csomópontjánál. A takarításhoz szükséges eszközöket a szervezők a helyszínen biztosítják.

Nap érlelte zöldségek, friss gyümölcsök, sülve-főve

Babérligetek és pálmafák között, ahol vége-hossza nincs az utak mellett húzódó rozmaringtengernek, bizony, nemcsak az étvágya jön meg az embernek, de a főzéshez való kedve is. A nyár színeit és ízeit egyszerre szeretné a fazékba varázsolni ilyenkor a háziasszony, és örülhet, ha az ismeretlen hozzávalók intuitív összevegyítését követően valami jó fő ki a dologból.

Interneten a vadaspark

A legforróbb hónapok sem teltek eseménytelenül a Budakeszi Vadasparkban. Egymást érték a különböző programok, új ötletek sora valósult meg, s persze a parklakók is örömteli újdonságokkal szolgáltak.

Gyeppótlás az ősz kezdetén

A kánikula elmúltával, az ősz kezdetén végre fellélegezhetnek a kertbarátok, és a kötelező öntözések mellett már másra is gondolhatnak a kerti munkákkal kapcsolatban. Néhány hónapja írtunk a gyep tavaszi karbantartásáról, most egy másik ezzel kapcsolatos időszerű feladatról lesz szó.

Halász Judittól az elektromos autóig

Minden évben ugyanaz, mégis mindig más. Ugyanaz, mert 2004 óta hagyománnyá vált, hogy szeptember utolsó hétvégéjén ingyenes családi programok várják az érdeklődőket a Hegyvidéki Ősz rendezvénysorozaton, és mindig más, mert folyamatosan új érdekességekkel bővül a kínálat. Az idén a Sirály sétányon és a Városháza téren zajlanak majd a koncertek és az egyéb kulturális események, míg a szeptember 24-i Hegyvidéki Autómentes Napon az elektromos közlekedési eszközökkel lehet ismerkedni a Csörsz utcában.

A kenyér lelke

Egyre többen tartják fontosnak, hogy jó minőségű pékáru kerüljön az asztalra, márpedig a hagyományos, kovásszal készült kenyérnek nincs párja. Nem csoda, hogy augusztus 20-án több százan látogattak el a III. Kenyérlelke fesztiválra, amelynek ezúttal a MOM Kulturális Központ adott otthont. A gasztrokulturális ünnepen nemcsak szórakoztató programokon vehettek részt az érdeklődők, de a profi és amatőr kenyérsütők versenyének köszönhetően a kenyér lelkét is megismerhették.

A Zugliget benépesülése, az első villák és nyaralók

Elkészült az egykori zugligeti lóvasút-végállomás korhű rekonstrukciója. A szeptember 17-én a nagyközönség előtt is megnyíló műemlék épületben a Zugliget történetét feldolgozó kiállítás is látható lesz – helytörténeti rovatunkban ezúttal ennek anyagából válogattunk, kedvcsinálóként.

Befejeződtek a nyári bölcsőde- és óvodafelújítások

Az idén is a nyári hónapokra időzítette a tervezhető bölcsőde- és óvodafelújításokat a Hegyvidéki Önkormányzat. Az ilyenkor szokásos karbantartási munkák mellett több helyen – a többi között a Krisztinavárosi Bölcsődében, a Zugligeti Bölcsődében, a Normafa Óvodában, a Süni Óvodában és az Orbánhegyi Óvodában – jelentős fejlesztések történtek.

Felhőtlen fesztiválhangulat

Kriglivel és esernyővel a kézben is kiválóan lehet mulatni – ezt mutatták be a II. Sörfesztivál látogatói a Városháza téren. A háromnapos kulturális programsorozat a szeszélyes időjárás ellenére is nagy sikert aratott.

Elkészültek a településképi tervek

Elkészült a Hegyvidék településképi arculati kézikönyve, valamint a településképi rendelet tervezete. Ezek ajánlásokat és előírásokat fogalmaznak meg a harmonikus városkép kialakítása és megőrzése érdekében. A hamarosan a helyi képviselő-testület elé kerülő szakmai anyagok kidolgozásához a XII. kerületben élők is segítséget nyújtottak azáltal, hogy megosztották észrevételeiket a Hegyvidéki Önkormányzat munkatársaival.

Közterületek újultak meg a nyáron

A terveknek megfelelően iskolakezdésre elkészültek a legfontosabb nyári út-, lépcső- és járdafelújítások. A Hegyvidéki Önkormányzat beruházásában szeptemberig több mint egy tucat közterületen zajlottak nagyobb fejlesztések, valamint karbantartási munkálatok.

Önkormányzati segítség a tanévkezdéshez

Négyezer-kilencszáz diák kezdte meg tanulmányait szeptember 1-jén a Közép-Budai Tankerületi Központhoz tartozó tizenegy állami fenntartású hegyvidéki iskolában. A Hegyvidéki Önkormányzat az idén is többféle támogatást nyújt a rászoruló XII. kerületi diákoknak és családjaiknak.