Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Ki_elozi_meg_a_Fogast

Ki előzi meg a fogast?

Három év szünet után szeptember 30-án ismét megrendezi a Hegyvidéki Önkormányzat és a Hegyvidéki Szabadidősport Nonprofit Kft. az „Előzd meg a fogaskerekűt!” szabadidős családi sportnapot. A túrázással kiegészített futó- és kerékpárversenyen a nevezőknek ezúttal sem csupán a tereppel és egymással kell megküzdeniük, hanem a menetrend szerint közlekedő fogaskerekű vasúttal is.

A rajt a Szent János Kórháznál, a cél 325 méterrel magasabban, a Széchenyi-hegyi végállomásnál lesz. Ezzel az „Előzd meg a fogaskerekűt!” továbbra is a főváros legnagyobb szintkülönbségű versenye.
Újdonság a váltó, amiben két vagy négy fő vehet részt. Külön értékelik a magánszemélyeket és a cégek képviseletében futókat. A túrázóknak két frissítő- és két pecsételő pont érintésével kell teljesíteniük a távot. Ahol az útvonal keresztezi a közutakat, ott versenybírók segítik az átkelést.
Az esélyegyenlőséget szem előtt tartva a kerékpár- és futóversenyben nemenként, valamint 18 év alatti és feletti korcsoportban hirdetnek eredményt a szervezők. Az abszolút sorrend alapján legjobb öt futó összesen 300 ezer forint pénzdíjazásban részesül. Természetesen minden célba érkezőnek jár az ilyenkor szokásos „befutócsomag”.
Az online előjelentkezést szeptember 24-ig fogadják, a helyszíni nevezés 500 forinttal többe kerül. Hegyvidék Kártyával rendelkezőknek, 6 év alatti gyerekeknek és a XII. kerületi iskolák diákjainak az idén sem kell fizetniük az indulásért.
A célnak otthont adó Rege parkban érdekes és látványos rendezvények várják a vendégeket. A nagyszínpadon fellép a Csillagszemű Táncegyüttes, a Hegyvidék SE táncszakosztálya, Veronika Berger Mezei és zumbacsoportja, míg Kelle Botond bűvészmutatványokkal, Bánhegyi Kata ugróköteles előadással szórakoztatja a közönséget.

sm.