Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Komposztálókeret átvételi lehetőség

Az idei évben is szeretnénk támogatni azokat a hegyvidéki kerttulajdonosokat, akik elkötelezettek e környezetkímélő módszer mellett, és vállalják azt, hogy a háztartásukban keletkező szerves hulladékokat komposztálják. Önkormányzatunk az idén 200 db komposztálókeret átvételére biztosít lehetőséget. A komposztálóeszközök igénylése ingyenes, azonban előzetes jelentkezéshez kötött, ennek hiányában nincs lehetőség a komposztálókeretek átvételére.

Tisztelt Hegyvidéki Polgárok!

 

A Hegyvidéken az intézmények és lakóépületek túlnyomó részét zöld felület, kert övezi, melyek gondozása során nagy mennyiségű zöldhulladék keletkezik. Ahogy a papír-, üveg-, fém- és műanyag hulladékok körében a szelektív gyűjtés egyre inkább terjed, úgy válhat általánossá a szerves hulladékok szelektálása és helyben történő hasznosítása.

A felmérések szerint jelenleg a kukákba kerülő háztartási hulladék közel egyharmada olyan szerves anyag, amit komposztálni lehetne, azaz ennyivel csökkenthető a kommunális lerakókba hordott szemét mennyisége.

Az idei évben is szeretnénk támogatni azokat a hegyvidéki kerttulajdonosokat, akik elkötelezettek e környezetkímélő módszer mellett, és vállalják azt, hogy a háztartásukban keletkező szerves hulladékokat komposztálják.

Önkormányzatunk az idén

200 db komposztálókeret

átvételére biztosít lehetőséget.

A komposztálóeszközök igénylése ingyenes, azonban előzetes jelentkezéshez kötött, ennek hiányában nincs lehetőség a komposztálókeretek átvételére. Az eszközök igénylésének további feltétele a bejelentett kerületi lakcím. A korlátozott készlet miatt egy ingatlanra – annak méretétől függetlenül – egy komposztálókeret igénylésére van lehetőség.

Amennyiben a fent említett lehetőség felkeltette érdeklődését, a www.komposztmester.hu honlapon, valamint személyesen a Hegyvidéki Zöld Irodában (Kiss János altábornagy utca 43–45. földszinti iroda) várjuk jelentkezését 2017. október 20. 12.00 óráig.

Az eszközöket a jelentkezés sorrendjében, a készlet erejéig tudjuk biztosítani.

A komposztálóeszközök átvételére egy kb. 60 perces oktatást követően van lehetőség.

Az oktatások időpontja és helyszíne:

2017. október 25-én (szerdán) 16.00 és 17.00, Hegyvidéki Kulturális Szalon, 1126 Budapest, Böszörményi út 34/a.

2017. október 26-án (csütörtökön) 16.00 és 17.00, Hegyvidéki Kulturális Szalon, 1126 Budapest, Böszörményi út 34/a.

Az akcióval kapcsolatban további információk a www.komposztmester.hu honlapon és a 06/30-544-8778-as telefonszámon kaphatók.