Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Az_iden_is_tobbet_tehet_mint_gondolna

Az idén is többet tehet, mint gondolná!

A MOL Multipont és a Hegyvidék kártya segítségével 2014 óta Ön is támogathat egy XII. kerületi nemes célt. A „Többet tehet, mint gondolná!” program keretében a Hegyvidéki Önkormányzat megjelöl néhány olyan intézményt, közösségi programot, eseményt, amik közül a Hegyvidék kártya-tulajdonosok választhatják ki, melyik nemes célt kívánják támogatni.

Mostanáig három ilyen cél eléréséhez nyújtottunk támogatást:

1. Ritmushangszereket vásároltunk a Fekete István Általános Iskola és Előkészítő Szakiskola fogyatékkal élő tanulóinak zenei neveléséhez.

2. A Hegyvidéki Mesevár Óvodában az udvar egy olyan részén, ami esős időben különösen sárossá tudott válni, speciális gumitéglázással alakítottunk ki játszóhelyet.

3. A Gennaro Verolino Általános Iskola, Készségfejlesztő Speciális Szakiskola és Kollégium képességfejlesztő, valamint infokommunikációs eszközöket vásárolt. Ezekkel a tanulók kommunikációs készségét és olyan szociális képességeit lehet hatékonyabban fejleszteni, amelyek jelentősen megkönnyítik társadalmi integrációjukat, mindennapi életüket.

Az idén két alkalommal is lehetősége nyílik szavazni a hegyvidékieknek, hogy melyik célt tartják a leginkább támogatandónak, és a legtöbb voksot elérő kezdeményezés mindkét alkalommal 1 000 000 forint támogatásban részesül majd. Elsőként április 15-ig szavazhatnak a következő három kezdeményezés egyikére.

A. Normafa Óvoda. Az óvoda csodálatos természeti környezetben helyezkedik el, de a területén kialakított teraszos játszófelületek az évek során a talajmozgás miatt egyenetlenné, balesetveszélyessé váltak. Az udvari játszótér gumilappal történő teljes burkolása a meglévő mozgáseszközökkel jobb, változatosabb, intenzívebb és biztonságosabb mozgáslehetőséget biztosítana az óvodásoknak.

B. Rege park játszótér. Sok érdekes játék található a három elkülönült játszótéren. A kötélpálya a gyerekek kedvence. Az ő biztonságukat szem előtt tartva a játszóteret fenyőkéreg borítással látták el. Igazi erdei hangulatú tér, madárcsicsergéssel. A népszerűségéből adódó intenzív használat és az időjárási viszontagságok miatt szükségessé vált több fából készült játék cseréje, és az igényekhez alkalmazkodva a támogatásból kombinált mászókát, valamint rugós játékokat is felszerelnénk.

C. Ifjúsági Közösségi Tér. Az Ifjúsági Közösségi Teret elsősorban olyan fiatalok használják, akiknek nehéz körülményeik, hátrányosabb helyzetük révén az átlagosnál terheltebb a serdülőkoruk. Az Ifjúsági Közösségi Tér egyik legfontosabb célja képessé tenni őket arra, hogy „megmásszák” életkezdésük problémáit – ehhez igyekszünk számos, többségében alternatív eszközt biztosítani számukra. Egy kisebb méretű, kb. 3x2 méteres mászófal már régi vágya a közösségnek, mivel a falmászás nemcsak a testet, hanem a lelket is edzi.

Szavazni mindenki a Hegyvidék kártyája számának, valamint a nevének és e-mail-címének megadásával tud az alábbi linken: https://hegyvidekkartya.hu/szavazas

Hegyvidéki Önkormányzat