Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Megujult_a_Fodor_utcai_hazi_orvosi_rendelo2

Megújult a Fodor utcai háziorvosi rendelő

A Hegyvidéki Rendelőfelújítási Program részeként a Fodor utca 2/c szám alatti háziorvosi rendelőt is korszerűsíttette a helyi önkormányzat. Mivel a korábban ott működő Otthoni Szakápolási Szolgálat átköltözött a tavaly megújított Rácz Aladár úti rendelőbe, nagyobb terület áll az érintett háziorvosok rendelkezésére.
„Eddig két rendelő jutott három orvosra, most mindegyikük külön rendelőben dolgozhat. Sőt, az adminisztráció és a vizsgálat is külön helyiségben történhet, így a beteg négyszemközt találkozhat az orvosával” – szólt a legfontosabb változásokról Pokorni Zoltán polgármester. Hozzátette, hogy a korábbi rendelőfelújításokhoz hasonlóan itt is bevonták az orvosokat a tervezési folyamatba, az ő javaslataik figyelembevételével zajlottak az átalakítások.
„Az önkormányzat elképzelései találkoztak a vágyainkkal” – foglalta össze röviden az egyeztetések eredményét dr. Szolnoki Lajos. A háziorvos, aki dr. Büky Verával és dr. Lehel Istvánnal dolgozik együtt a megújított rendelőben, jelentős előrelépésnek tartja, hogy az adminisztrációtól elkülönítetten sikerült kialakítani egy olyan szobát, ahol az orvos egyedül tud lenni betegével, így ugyanis közvetlenebbé válhat a konzultációk légköre.Megujult_a_Fodor_utcai_hazi_orvosi_rendelo1A Fodor utcai rendelő szinte teljesen átalakult. A kivitelezők falakat helyeztek át, kicserélték a burkolatokat, megújult az elektromos hálózat és a fűtési rendszer. Korszerűsítették a vizesblokkokat, akadálymentes illemhelyet létesítettek. Az orvosi szobák hangszigetelt ajtókat kaptak, továbbá a korábbi nyílászárócserékből kimaradó régi ablakok helyére újak kerültek. Új várótermi padokat, asztalokat helyeztek ki, valamint átépítették a bejárati lépcsőt és rámpát. Az utcafronti homlokzat szintén megújult.
A tavaly kezdődő Hegyvidéki Rendelőfelújítási Program első beruházása az új gyermekrendelő volt a Böszörményi úton, utána a Rácz Aladár úti felnőtt-, majd gyermekorvosi rendelő, továbbá a védőnői szolgálat helyiségének rekonstrukciója következett. Nemrégiben adták át a háziorvosi ügyelet új központját a Városmajor utcában, a Fodor utca után pedig hamarosan az Ugocsa utcában épülhet újjá a háziorvosi rendelő.

z.