Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Tavaszi_utepitesek2

Tavaszi útépítések

Végre megérkezett a jó idő, ami azt is jelenti, hogy a XII. kerület több pontján megkezdődhettek a közterületi fejlesztések. A kivitelezők teljesen elbontották a rossz állapotú Napos utcai lépcsőt, amit újjáépítenek. Biztonsági korlát készül, és az igények figyelembevételével megváltoztatott kialakításnak, valamint az ízléses térkő burkolatnak köszönhetően a járda könnyebben járható lesz majd, továbbá megoldódik a vízelvezetés is. A munkálatok idején a gyalogosok ideiglenesen falépcsőn közlekedhetnek. A megújult lépcsőt várhatóan május végétől használhatja a nagyközönség.Tavaszi_utepitesek1Részben átépül a Szendrő és a Fodor utcát összekötő, több tagból álló lépcső. Az alsó és a felső szakasz jó állapotú, azonban a középső, pihenőkkel ellátott részre ráfér a generálfelújítás, ami még ebben a hónapban elkészülhet.
Folyamatosan zajlanak a kátyúzások. Az úthibákat az észlelés sorrendjében javítják ki a szakemberek, a balesetveszélyes helyszínekre legkésőbb 72 órán belül eljutnak.
A meglehetősen szélsőséges tél végi időjárás hatására nagyobb méretű beszakadások is történtek az utakon. A Gyimes utcai, közel három négyzetméteres süllyedés megszüntetéséhez talajcserére volt szükség. Hasonló problémát észleltek az útellenőrök a Monda utcában és a Fülemile úton is, ezek kijavítása hamarosan befejeződik. Nemsokára megkezdődnek a nagyfelületű útépítések, a tervek szerint a tavaszi és nyári időszakban több ezer négyzetméternyi burkolat újulhat meg.
A közműszolgáltatók is dolgoznak a XII. kerületi utakon. A Városkúti úton, a 18/b és a Béla király út közötti szakaszon az Észak-Budai Zrt. végez elektromoskábel-rekonstrukciót. A munkálatok idején jelzőőrös forgalomirányítás mellett halad a váltakozó irányú forgalom. A Kléh István utcában a Pulzus Plusz Kft. gázvezeték-felújítása miatt félpályás útlezárásra és a parkolási lehetőségek korlátozására kell számítani.
Folytatódnak a járdabontásokkal járó távközlésihálózat-fejlesztések is. A Nagy TV Kft. a Kiss János altábornagy, az Ugocsa, a Beck Ö. Fülöp, a Törpe, a Derkovits utcában és a Böszörményi úton, a Hál-Ép Kft. a Hajnóczy József, a Csaba, a Maros, a Szamos, a Városmajor, a Gyógyfű, a Bíró, a Ráth György utcában, a Határőr úton, a Goldmark Károly, a Roskovics, a Csemegi, a Karap, a Székács, a Tóth Lőrinc és a Kék Golyó utcában fektet vezetéket. A munkálatok korlátozhatják a parkolási lehetőségeket és a gyalogosforgalmat.

M.