Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Jol_haladnak_a_keruleti_lepcsoepitesek

Jól haladnak a kerületi lépcsőépítések

Több lépcső felújítása, valamint teljes újjáépítése kezdődött meg áprilisban a Hegyvidéki Önkormányzat megbízásából, a munkák a tervezett ütemben haladnak. A cél mindenhol az, hogy a korábbinál esztétikusabbak, könnyebben, biztonságosabban járhatók legyenek. A Szendrő utcát és a Fodor utcát összekötő, több tagból álló lépcső esetében ezt már a gyakorlatban is megtapasztalhatják a lakók, hiszen elkészült a középső, több pihenőrészt is magában foglaló lépcsőtag generálfelújítása.
A határidőket betartva zajlik a Napos úti lépcső átfogó rekonstrukciója. A szerkezetet az alapokig visszabontotta a kivitelező, az új, ízléses térkő és a biztonsági korláttal ellátott lépcső az eddiginél kényelmesebb kialakítású lesz. A gyalogosok jelenleg egy ideiglenes falépcsőn közlekedhetnek, amely jól bevált, így a munkálatok a lehető legkisebb kényelmetlenséget okozzák a környéken élőknek. A fontos gyalogosútvonalat várhatóan május végétől használhatják a járókelők.
Nemcsak a lépcsőkön, hanem a kátyúk megszüntetésén is dolgoznak a szakemberek. A Virányos és a Határőr úton, valamint a Goldmark Károly utcában már kijavították a burkolathibákat, a Zalai úton, a György Aladár, a Galgóczy és a Zirzen Janka utcában pedig rövidesen végeznek.
Folyamatban van több nagyméretű beszakadás elhárítása. A Gyimes utcában, a Monda utcában és a Fülemile úton az aszfaltozást követően ismét ép az útpálya, míg a Tündér utcában a következő napokban kezdődhet meg a kivitelezés. A közlekedés biztonságáról szakszerűen – korláttal, figyelemfelkeltő táblákkal – gondoskodtak.
Az úthibákat az ütemezés sorrendjében javítják, kivéve a balesetveszélyes kátyúkat – ezeket az észlelést követő 72 órán belül eltüntetik. Az önkormányzat szívesen veszi a lakossági bejelentéseket, amire elektronikus úton, a www.hegyvidek.hu honlapon és a kerületi mobilapplikáció segítségével is lehetőség nyílik. Ez utóbbi különösen hasznos, hiszen a könnyebb beazonosítás érdekében a program rögzíti a koordinátákat és a telefonnal készült fotókat. Az idén is lesznek nagyberuházások, az önkormányzat jóvoltából mintegy 2000 négyzetméternyi útpálya újulhat meg a nyáron.
Nem tétlenkednek a közműszolgáltatók sem, a Pulzus Plusz Kft. kedvező időjárás esetén április végéig befejezi a gázvezeték-rekonstrukciót a Kléh István utcában. A munkálatok idején az úttest félpályás lezárása miatt a parkolási lehetőségek korlátozására kell számítani az érintett szakaszon.
Május elején a kerület több pontján kezdődött eletromoskábel-felújítás. A Vilma úton, a Mátyás király út és Normafa út közötti szakaszon, valamint a Normafa úton, a Vilma út és a Normafa út 25. között az Észak-Budai Zrt. munkatársai dolgoznak. Folytatódnak a járdabontással járó távközlésihálózat-fejlesztések is, a Fibermaster Kft. és a Hál-Ép Kft. a Hajnóczy József, a Csaba, a Maros, a Szamos, a Városmajor, a Gyógyfű, a Bíró, a Ráth György, a Goldmark Károly, a Schwartzer Ferenc, a Greguss, a Nagyenyed, a Roskovics, a Csemegi, a Karap, a Székács, a Tóth Lőrinc és a Kék Golyó utcában, továbbá a Határőr úton fektet vezetékeket. A munkálatok korlátozhatják a parkolást és a gyalogosforgalmat.

mm.