Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Csúcsfutás és létszámrekord az Erzsébet-kilátóban

Ismét rekordok dőltek meg a János-hegyi Erzsébet-kilátóban immár kilencedik alkalommal megrendezett „Fuss a csúcsra!” lépcsőfutóversenyen. Az eddig minden évben győztes Hirling Márk 21,38 másodperccel ötödször is megjavította saját, egyben a viadal pályacsúcsát, míg a versenyre regisztrálók száma most először elérte a kétszázharminchetet.

Könnyű, gyors fogások hétköznapokra és vendégváráshoz

Végre zöldbe borult körülöttünk a világ! A lustán terjengő virágillatban éppoly jólesik ilyenkor egy séta a Hegyvidék csendes, fás utcáin, mint a Hármashatár-hegyen, vagy épp a Harang-völgyben. A friss levegő és a mozgás felpezsdíti a vérkeringést, nem csoda, ha hamar megjön az étvágyunk. Néhány új recept mellett most megoldást kínálunk az ünnepi maradékok találékony felhasználására is.

Tabuk és áhítat nélküli kismamatorna

Hiszi, hogy egyetlen kismamának sem kell szupernőnek lennie, ugyanakkor mindenkit arra biztat, hogy bátran élje meg a babavárás kihívásait. Mozogjon, adjon magára, és ami a legfontosabb: pocakkal is érezze magát gyönyörűnek. Testet és lelket erősítő óráira nemcsak a jókedvet, de a legintimebb témákat is be lehet vinni. Jeges Jutkával, a Jegestorna megálmodójával beszélgettünk, aki március 15-én Hegyvidéki Közösségépítő díjat kapott.

Még több fát és mulcsot a Hegyvidékre!

Egyre több akciót indít a Hegyvidéki Önkormányzat zöld irodája a zöld területek fejlesztésével, ápolásával kapcsolatban, ami minden XII. kerületi polgárnak hathatós segítséget nyújt. Ezekből ajánlunk most kettőt.

A néptánc mint közösségi élmény

Vidám gyerekzsivaj, mosolygós, büszke felnőttek, a másik produkcióját nagy tapssal díjazó fellépők. Ismét megérezhettük az összetartozás örömét a Hegyvidéki Néptánc Találkozón, amelyet az idén huszonkettedik alkalommal rendeztek meg a MOM Kulturális Központban.

Kulcskérdés az egészségügy helyzete

Az április 8-i választás után egy héttel, az átjelentkezettek, valamint a külképviseleti névjegyzékben szereplők voksainak számlálását követően véglegesen eldőlt, hogy a XII. kerületet is magában foglaló 03. számú választókerületben Gulyás Gergely, a Fidesz–KDNP jelöltje szerzett képviselői mandátumot. A Hegyvidék új országgyűlési képviselőjével a választás tapasztalatai mellett a kormányzati támogatással megvalósuló fejlesztésekről, továbbá politikai pályájáról és a helyi kötődéseiről beszélgettünk.

Zöld építészet – válasz a klímaváltozásra

Okos- és autonóm házak, természetes építőanyagok, a szelíd technikák alkalmazása, fenntartható vízhasználat, a ház és az autó szimbiózisa – a többi között ezek is lehetnek az építészet zöld válaszai az éghajlatváltozásra. Az ökologikus gondolkodásról és a konkrét tennivalókról Ertsey Attila DLA építész beszélt a Klímabarát esték áprilisi találkozóján.

Környezettudatos életmódra nevelés az Anna réten

Napsütés, madárcsicsergés, papírsárkányt eregető gyerekek – idilli hangulatban ünnepelhettek mindazok, akik kilátogattak a Hegyvidéki Önkormányzat zöld irodája által szervezett Föld napi mulatságra az Anna-rétre. Az élményekben gazdag egész napos programon a vendégek nemcsak bolygónk kincsesládájába nyerhettek betekintést, de a környezetvédelem legfontosabb alapelveivel is megismerkedhettek.